Po odstrelu pri Monacu bo služboval v Montrealu

Sloviti francoski nogometaš in zdaj trener Thierry Henry je našel službo v Kanadi.
Fotografija: Po neprijetni prvi izkušnji v trenerski vlogi pri Monacu je Thierry Henry dobil priložnost za popravni izpit pri Montrealu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Po neprijetni prvi izkušnji v trenerski vlogi pri Monacu je Thierry Henry dobil priložnost za popravni izpit pri Montrealu. FOTO: AFP

Deset mesecev je bil legendarni francoski nogometaš Thierry Henry brez službe. Januarja je pri francoskem prvoligašu Monacu svojo prvo samostojno delo sklenil po vsega treh mesecih in 20 tekmah, v katerih je le štirikrat okusil slast zmage. Nekoč strah in trepet vratarjev je zdaj dobil novo priložnost onkraj ocena v Kanadi. Pred samostojno trenersko potjo je bil Henry tudi pomočnik selektorja Belgija .

Henry je postal novi trener Montreal Impact, ki tekmuje v severnoameriški profesionalni ligi »Major league soccer« (MLS). Francoz je podpisal dveletno pogodbo.

Nekdanji zvezdnik londonskega Arsenala in francoske reprezentance se je igralsko upokojil v MLS, potem ko je bil član New York Red Bulls. V 122 nastopih je dosegel 51 golov.

»Ponosen sem, da bom trener Montreala in da se bom vrnil v MLS. To je liga, ki jo dobro poznam. V njej sem se počutil odlično. Isto velja za mesto Montreal. Mesto je nekaj posebnega, ima bogato multikulturno dediščino, vedno sem ga občudoval. In zdaj sem tu,« je povedal pri Monacu vzgojeni napadalec pod taktirko Arsena Wengerja, s katerim sta bila bila nadvse uspešna pri londonskemu Arsenalu.

Montreal je minulo sezono končal na šele 9. mestu v vzhodni konferenci. Pri Montrealu igrata tudi nekdanja Henryjeva soigralca Bacary Sagna in Bojan Krkić.

Komentarji: