Po prvi zmagi za Camoranesija še prvi štajerski derbi

V 4. kolu 1. SNL dve tekmi danes, jutri še tri. Mura še ni prejela gola, Olimpija v zanjo neugodnem Kidričevem lovi prvo zmago.
Fotografija: Pari4KoloSNL
Odpri galerijo
Pari4KoloSNL

Kdo bo prvi zabil gol Muri? Črno-beli so v velikem slogu začeli novo sezono, vrhunec je bila četrtkova evropska zmaga nad favoriziranim Århusom. Tako še petič zapored niso prejeli gola. Za nagrado so si priigrali spektakularno tekmo v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo ta četrtek v Fazaneriji z moštvom PSV iz Eindhovna. Dobro jim kaže tudi v 4. kolu 1. SNL, v katerem bo Mura jutri gostila Gorico, medtem ko se bo nesrečna evropska poraženka Olimpija iz novih travm poskušala izvleči v Kidričevem.

Ljubljana: Bravo – Koper (sodnik Aleksandar Matković): Redkim gostom ustreza ožje igrišče v Sp. Šiški in eni od teh so Koprčani. Z izkušeno in v primorskem derbiju opogumljeno zasedbo bodo Šiškarjem zagotovo pripravili nekaj rutinskih zank. Če bo to dovolj za točko, morda kar tri, pa bo odvisno tudi od učinkovitosti gostiteljev v napadu in obrambi. V Ljudskem vrtu so bili neučinkoviti v obeh linijah, v obrambni tudi naivni. Vijolična zaušnica je bila kar poučna, da se Dejan Grabić in njegovi fantje ne bi preveč povzdignili.

Mauro Camoranesi je v prvi tekmi na vijolični klopi videl štiri lepe gole svojih igralcev, privlačne igre še ne. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Mauro Camoranesi je v prvi tekmi na vijolični klopi videl štiri lepe gole svojih igralcev, privlačne igre še ne. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Maribor: Maribor – Celje (Rade Obrenović): Oboji so v fazi prestrukturiranja. Mariborčani pod taktirko Maura Camoranesija opravljajo kadrovsko (Luka Zahović je na stranskem tiru, ker naj ne bi podaljšal pogodbe), celjsko je povezano z vrnitvijo avtomatizmov in šampionske svežine ter iskanjem strelske forme in položaja v konici napada Filipa Dangubića, zamenjave za Daria Vizingerja. Brez njegovih golov (ali katerega drugega) se bo tudi Mitja Lotrič (pre)dolgo vračal v šampionsko formo. Toda v Celju ni preplaha, če izgubljajo, v Ljudskem vrtu pa tudi spektakularni goli ne morejo več prikriti slabe igre. Camoranesi se tega zaveda, a ve tudi, da je bolje zmagovati brez sijaja kot izgubljati s sijajem.

Domžale: Domžale – CB24 Tabor (Damir Skomina): Je bila zmaga v Celju znanilka domžalske vrnitve v slovenski vrh? Še ne, vendar je lepa spodbuda. A naj domžalski selektorji vedo, dokler bo Tabor na lestvici pred Domžalami, ne bo razlogov za zadovoljstvo. Razen ob golih morebitnega novega fanta za dober prodajni zaslužek Daria Kolobarića.
Spored
Spored


Kidričevo: Aluminij – Olimpija (Dragoslav Perić): Aluminij je vse prej kot idealen tekmec, proti kateremu si želi Olimpija zasukati navzgor krivuljo polomij. Prej bi lahko Aluminij zabil še en žebelj v njeno krsto, ker so tudi nogometaši iz Kidričevega po izgubljenih točkah za zeleno mizo zelo motivirani. O Olimpijini evropski in domači sreči ali nesreči bi se lahko pogovarjali noč in dan, toda nogomet ima svojo logiko in zakonitosti, le da jih predsednik zeleno-belih Milan Mandarić ne upošteva. Zato pa ima, kar ima. O verodostojnosti zdajšnjih strokovnih mož – med katerimi je hierarhija jasna, prvi je Mladen Rudonja, izvrševalec njegovih zamisli pa je trener Dino Skender – pa le toliko: zadnjo prvenstveno zmago v SNL je Olimpija dosegla v 32. kolu prejšnje sezone proti Rudarju. Tudi Aluminij je med tistimi, ki jo je v finišu minule sezone kaznoval za zablode.

Muro in Olimpijo po evropskih preizkušnjah čakata ligaška izziva: črno-beli doma gostijo Gorico, Olimpija gostuje v Kidričevem. FOTO: Blaž Samec/Delo
Muro in Olimpijo po evropskih preizkušnjah čakata ligaška izziva: črno-beli doma gostijo Gorico, Olimpija gostuje v Kidričevem. FOTO: Blaž Samec/Delo


Murska Sobota: Mura – Gorica (Asmir Sagrković): Zdaj je vse jasno, Mura je stroj, zabijajo zvezni igralci, branilci, napadalci. Melje, ker vse deluje, kot mora. Toda šampionska vrednost bo vidna predvsem takrat, ko bo v uigranem in taktično odlično vodenem moštvu prišlo do zastojev. Šampioni se znajo tudi takrat izvleči. Gorica bo v Mursko soboto dopotovala z novim trenerjem z močnim poreklom. Gordan Petrić je bil nekoč tudi član zlate mladinske jugoslovanske reprezentance (Čilencev). Bil je branilec. Gorica pa potrebuje prav red in disciplino v obrambi. Trenerji vedno pravijo, da se prvi temelji igre postavljajo v obrambi.

Preberite še:

Komentarji: