Prosinečki ni več glavni trener, Rudonja pa športni direktor

Nogometaši Olimpije iz Ljubljane so pred prvim krogom kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo ostali brez dveh pomembnih mož.
Fotografija: Robert Prosinečki je zdržal na Olimpijini klopi le dobre tri mesece. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Robert Prosinečki je zdržal na Olimpijini klopi le dobre tri mesece. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Nogometaši Olimpije iz Ljubljane so pred prvim krogom kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo ostali tako brez glavnega trenerja Roberta Prosinečkega kot tudi brez športnega direktorja Mladena Rudonje. Na današnji novinarski konferenci kluba v Stožicah so potrdili, da so z obema prekinili sodelovanje.

»Rudonja je dobil odpoved, Prosinečki pa je odšel sam,« je pojasnil predsednik kluba Adam Delius, ki trdi, da so nanj od prihoda izvajali pritisk, da potrebuje tega in tega igralca.

»Razumem, da bi imel rad Prosinečki 24 reprezentantov, a treba je gledati tudi drugo plat, na denar. Ko sem prišel, je imela Olimpija 53 igralcev in prvotna naloga je bila, da se število zmanjša. To smo tudi storili, naša želja je, da bi jih imeli 25. In to kakovostne. V preteklosti je bilo veliko napak in te moramo popravljati. Vse to pa ne pomeni, da ekipa ne bo dobila okrepitev,« je dejal Delius. Na vprašanje, ali je odpustil Prosinečkega, je odgovoril: »Trikrat je že dal odpoved, zato ni bilo potrebe, da bi ga v četrtem poskusu odpustil.«

Stožice zapušča tudi Mladen Rudonja. FOTO: Jure Eržen/Delo
Stožice zapušča tudi Mladen Rudonja. FOTO: Jure Eržen/Delo

Obrazložitev, zakaj je odpustil Rudonjo, je prepustil podpredsedniku Christianu Dollingerju. »Nekatere naloge je opravljal dobro, a je počel tudi marsikaj nedopustnega. Tako je tretji osebi prodajal klub, izdajal informacije za stvari, za katere ni bil pristojen. Izdajal je zaupne informacije, česar si ne bi smel privoščiti. Tudi informacije, ki jih je sporočal medijem, v večji meri niso bile resnične. Vse to so razlogi, zakaj ni več športni direktor, posvetovali pa se bomo o morebitni kazenski ovadbi,« je razloge obrazložil Dollinger.

Ne vedo še, kdo bo novi trener

Delius je potrdil, da poslovni direktor ostaja Igor Barišić, ki naj bi bil krivec za spore v klubu, z njegovim delom in obnašanjem ni zadovoljen še marsikdo v klubu. A Delius trdi, da ni razlogov, da bi odpustil tudi njega.

Predsednik se še ni odločil, kdo bo novi trener, niti ne ve, kdo bo vodil ekipo pred izbiro novega stratega. Kot sam pravi, je v klubu dosti strokovnjakov, ki začasno lahko prevzamejo naloge, z izbiro novega čelnega moža stroke pa ne nameravajo hiteti: »Na voljo je dovolj kakovostnih trenerjev, zato se ne bomo zaletavali.«

Olimpija je legendarnega nekdanjega hrvaškega nogometaša Prosinečkega kot glavnega trenerja predstavila 22. marca letos, ko je na trenerskem mestu nasledil Dina Skenderja. Pod njegovim vodstvom so Ljubljančani ligaško sezono končali na tretjem mestu prvenstvene lestvice, za prvakom Mariborom in Koprom.

Komentarji: