Rdeči vragi že ob 32 milijonov evrov

Pri Manchester Unitedu plačujejo visok davek nastali krizi ob koronavirusu.
Fotografija: Tako sta se še 10. marca v velikem derbiju pomerila Manchester United in Liverpool, nato pa je udaril koronavirus ... FOTO AFP
Odpri galerijo
Tako sta se še 10. marca v velikem derbiju pomerila Manchester United in Liverpool, nato pa je udaril koronavirus ... FOTO AFP

Manchester United, angleški nogometni velikan, je razkril svoje poslovanje v prvih treh mesecih leta, do 31. marca. In v poslovnih izidi prvega četrtletja se že kažejo vplivi pandemije novega koronavirusa, zaradi katere so rdeči vragi vpisali začetno izgubo v višini 28 milijonov funtov oziroma 32 milijonov evrov, poroča BBC.

V zasedbi z Old Trafforda pričakujejo, da bo končna številka izgube zaradi covida-19 še krepko višja. Pri manchesterskem klubu sicer pričakujejo, da bodo prihodki od televizijskih pravic manjši za okoli 20 milijonov funtov (22 milijonov evrov) za celotno sezono 38 tekem, tudi če bodo odigrali preostale tekme premier lige, je dejal glavni finančni direktor kluba Cliff Baty. United je dodatnih osem milijonov funtov (10 milijonov evrov) izgubil v zadnjih treh tednih marca zaradi odpovedi treh tekem. Sicer pa je pandemija preložila 11 tekem Uniteda.

Prihodki za četrtletje so se zmanjšali za 18,7 odstotka na 123,7 milijona funtov (137,8 milijona evrov). Dolg kluba se je povečal za 124,4 milijona funtov (139 milijona evrov) na 429,1 milijona funtov (478,1 milijona evrov). »To so časi brez primere in priznati moramo, da ta kriza ne bo izginila čez noč. Vendar pa je naš klub zasnovan na trdnih temeljih. Ostajamo trdno optimistični glede dolgoročnih perspektiv za klub, ko bomo preučili svojo pot skozi enega najbolj izjemnih in testnih obdobij v 142-letni zgodovini Manchester Uniteda,« je dejal Ed Woodward, podpredsednik 20-kratnih angleških prvakov.

Preberite še:

Komentarji: