Reusu zadrhtela noga, Mainz iz Dortmunda odnesel točko

Borussia Dortmund je na domači tekmi z Mainzem igrala 1:1. Kevin Kampl z Leipzigom remiziral proti Wolfsburgu.
Fotografija: Marco Reus je v 76. minuti zapravil strel z bele točke, ki bi Dortmundu prinesel zmago. FOTO: Leon Kuegeler/AFP
Odpri galerijo
Marco Reus je v 76. minuti zapravil strel z bele točke, ki bi Dortmundu prinesel zmago. FOTO: Leon Kuegeler/AFP

Nogometaši Borussie iz Dortmunda so v 16. kolu nemškega prvenstva razočarali svoje navijače, saj so na svojem stadionu proti zadnjeuvrščenemu Mainzu igrali le neodločeno (1:1). Leipzig s Kevinom Kamplom je osvojil točko pri Wolfsburgu (2:2).

Dortmundčani so na domači dvoboj z Mainzom vstopili z optimizmom, saj so imeli za seboj dve zaporedni zmagi in se približali mestom, ki vodijo v ligo prvakov.

Domačini niso izgubljali časa in so povedli že v drugi minuti, ko je po podaji Marca Reusa zadel Erling Haaland, a so sodniki njegov gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Borussia v nadaljevanju ni znala izkoristiti svoje premoči, Mainz pa je to kaznoval v 57. minuti z golom Levina Oztunalija.

V zaključku je več pokazalo dortmundsko moštvo. V 73. minuti je z roba kazenskega prostora zadel Thomas Meunier, tri minute zatem pa so imeli domačini lepo priložnost za preobrat, saj so imeli na voljo kazenski strel, ki pa ga je zapravil kapetan Marco Reus.

Zadnja ekipa nemškega prvenstva je tako iz Dortmunda odnesla veliko točko, gostitelji pa so ostali na petem mestu.
Reakcija Marca Reusa po zapravljeni enajstmetrovki. FOTO: Ina Fassbender/Reuters
Reakcija Marca Reusa po zapravljeni enajstmetrovki. FOTO: Ina Fassbender/Reuters

 

Leipzigu točka v Wolfsburgu


Tudi Leipzig slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je v tem krogu osvojil točko, potem ko je na gostovanju pri Wolfsburgu igral 2:2.

Rdeči biki so povedli že v 5. minuti z golom Nordija Mukieleja, a so domači še pred glavnim odmorom zrežirali preobrat. Najprej je v 22. minuti zadel Wout Weghorst, v 35. pa še Renato Steffen. Gostom je točko v 54. minuti priboril Willi Orban.

Kampl je igral do 78. minute in prejel rumeni karton.

Leipzig je na gostovanju osvojil le točko in s tem zapravil možnost, da se začasno prebije na vrh lestvice. Vodilni Bayern lahko v nedeljo v primeru zmage nad Freiburgom pobegne na štiri točke.

V Nemčiji se je danes kar pet izmed šestih obračunov končalo brez zmagovalca. Edina ekipa z novimi tremi točkami je bil Werder, ki je z 2:0 premagal Augsburg. Na tekmah med Kölnom in Hertho ter Hoffenheimom in Arminio Bielefeld ni bilo golov, Stuttgart in Borussia Mönchengladbach pa sta igrala 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: