Riquelmejeva prerokba: Messi bo osvojil ligo prvakov in se vrnil k Barci

Med privrženci nogometa v Argentini imajo le redki takšen status, kot ga ima nekdanji vezist Boce Juniors, Barcelone in Villarreala Juan Roman Riquelme.
Fotografija: Riquelme (na fotografiji) med pripravami za nastop na SP 2006 v Nemčiji, kjer je Argentina proti domačinom izgubila po dramatičnem izvajanju enajstmetrovk v četrtfinalu. Riquelme je tekmo začel, Messi je odmevno obsedel na klopi in ni dobil priložnosti. FOTO: Enrique Marcarian/Reuters
Odpri galerijo
Riquelme (na fotografiji) med pripravami za nastop na SP 2006 v Nemčiji, kjer je Argentina proti domačinom izgubila po dramatičnem izvajanju enajstmetrovk v četrtfinalu. Riquelme je tekmo začel, Messi je odmevno obsedel na klopi in ni dobil priložnosti. FOTO: Enrique Marcarian/Reuters

Dolgoletni reprezentant Juan Roman Riquelme, čigar priljubljenost vsaj med privrženci modro-rumenih dosega tudi višave Diega Maradone in Carlosa Teveza, je zdaj podpredsednik Boce Juniors, njegov najnovejši intervju za ESPN pa je bil zelo odmeven, saj je namignil na naslednji korak v karieri Lionela Messija.

»Upam, da bo Messi v Parizu še naprej užival. Ne vem, če je to kaj čudnega, a vsi bomo navdušeni, ko ga bomo videli uživati s (Kylianom) Mbappejem in Neymarjem. Če zdaj ne osvojijo lige prvakov, je nikoli ne bodo,« meni Riquelme, ki je nato postregel z udarno prerokbo o zaključku kariere slovitega rojaka. »Mislim, da bo Messi osvojil ligo prvakov s PSG in se nato upokojil pri Barceloni,« je nadaljeval 43-letni Riquelme.
 

Strah pred zadnjo tekmo


Kljub temu, da že lep čas deluje pri Boci, se od navijačev v vlogi nogometaša še ni poslovil na zelenici. To namerava popraviti enkrat v naslednjih mesecih, točen datum sicer še ni znan.

»Če pogrešam nogomet? Ne, res ne. Vesel sem tu, kjer sem, vsak dan uživam v klubu. Pridem opoldne, domov pa se vrnem ob polnoči ali ob enih zjutraj. Nogomet sicer rad spremljam in ga tudi igram, žoge se nikoli nisem naveličal,« je še dodal Riquelme in razkril zaskrbljenost pred svojo zadnjo tekmo na legendarni Bomboneri. »Včasih se poslovilne tekme veselim, spet drugič ne. Zakaj? Ker vem, da bo zadnja ... Čudno je. Včasih se želim, da bi se zgodilo, spet drugič si želim, da bi čakanje trajalo še malce dlje,« je bil iskren Riquelme.

Preberite še:

Komentarji: