Roman Abramovič po treh letih spet v Londonu

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič dolgo ni mogel obiskati štadiona Stamford Bridge, na katerem domuje londonski klub Chelsea.
Fotografija: Lastnik Chelseaja Roman Abramovič in izraelski predsednik Isaac Herzog. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič in izraelski predsednik Isaac Herzog. FOTO: Twitter

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič dolgo ni mogel obiskati štadiona Stamford Bridge, na katerem domuje londonski klub Chelsea, katerega lastnik je 55-letni ruski tajkun iz mesta Saratov. Na Stamford Bridgeu je gostil izraelskega predsednika Isaaca Herzoga, skupaj sta si ogledala razstavo umetniških slik v čast športnikov, preminulih v holokavstu.

Izraelska vlada je objavila tudi fotografije Abramoviča in Herzoga med njunim pogovorom na štadionu v Londonu. Prav Herzog je bil namreč tudi eden od pokroviteljev razstave, ki je nastala kot del kampanje »Reci ne antisemitizmu«. Roman Abramovič je imel v zadnjih letih prepoved vstopa v Veliko Britanijo, klub je obiskal prvič po treh letih!

V Veliko Britanijo z izraelskim potnim listom

Leta 2018 mu je namreč poteklo delovno dovoljenje za prebivanje v Veliki Britaniji, novega pa mu niso odobrili. Iznajdljivi podjetnik je zaprosil za izraelski potni list, s katerim lahko nemoteno vstopa tudi v Veliko Britanijo in si bo med drugim ogledoval tudi tekme Chelseaja, sinoči je bil na sporedu prav derbi med Chelseajem in Juventusom.

Preberite še:

Komentarji: