Ronaldo je še daleč, a Raul bo kmalu gledal v njegov hrbet

Karim Benzema je v Manchestru dosegel že 40. in 41 gol v sezoni ter v 41 tekmah. Na večni klubski lestvici zaostaja le tri gole za drugim mestom.
Fotografija: Karim Benzema pri 34 letih igra najboljšo sezono v Realovem dresu, odkar je leta 2009 prestopil iz Lyona. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Karim Benzema pri 34 letih igra najboljšo sezono v Realovem dresu, odkar je leta 2009 prestopil iz Lyona. FOTO: Paul Ellis/AFP

Karim Benzema je bil v prvi polfinalni tekmi lige prvakov znova Realov rešitelj. S 40. in 41. golom v 41 tekmah v tej sezoni je bil najzaslužnejši, da trinajstkratni evropski prvak še lahko upa o preboju v veliki finale po porazu s 3:4 proti Manchester Cityju.

Spretnost pri prvem golu in s  spodkopanim strelom mojstrsko izvedena »Panenka« z bele točke sta bila posladek na njegov statistični učinek, ki ga je na večni klubski lestvici strelcev približal legendarnemu Raulu Gonzalesu. Francoski Alžirec je dosegel 320 golov, Španec 323, daleč pred drugimi je le Cristiano Ronaldo (451).

Toda Realov kapetan je na štadionu Etihad, kjer je dosegel še en mejnik, saj je igral 600. tekmo za kraljevski klub, preskočil doslej vodilnega strelca LP v tej sezoni Roberta Lewandowskega. Benzema je pri štirinajstih golih, od tega jih je devet dosegel v izločilnih dvobojih. Skupno je v ligi prvakov zabil 85 golov, od tega 12 za Lyon.

Z 41 goli v sezoni se je pridružil slavnim Realovim strelcem, ki so v eni sezoni dosegli najmanj toliko golov: Cristiano Ronaldo, Ferenc Puskas, Alfredo Di Stefano and Hugo Sanchez.

Preberite še:

Komentarji: