Sage je konec, Kolo Muani je pristal v Parizu

Zaključek prestopnega roka je bil v znamenju PSG, ki je lovil francoskega napadalca Randala Kolo Muanija in ga naposled tudi ujel.
Fotografija: Foto Daniel Roland/AFP
Odpri galerijo
Foto Daniel Roland/AFP

Francoski reprezentant Randal Kolo Muani bo nogometno pot nadaljeval v domačem prvenstvu v vrstah enajstkratnih prvakov iz prestolnice. Pri PSG so potrdili, da so podpisali petletno pogodbo s 24-letnim napadalcem. Vrednost te po poročanju nemških medijev znaša 95 milijonov evrov, vključno z vsaj 15 milijoni evrov v obliki bonusov.

Kolo Muani je 29. avgusta v intervjuju za Sky Germany javno razkril, da mu je Paris Saint-Germain dal "rekordno ponudbo" za podpis. Takrat je tudi javno izjavil, da bi se "rad preselil v Pariz", ob tem pa je obvestil vodilne predstavnike nemškega prvoligaša Eintracht iz Frankfurta o njegovi želji, da bi zapustil klub.

Dembele in Kolo Muani novi okrepitvi pariškega napada

Kasneje je zavrnil trening s Frankfurtom in bil izključen iz prve ekipe za tekmo proti Levskemu iz Sofije. Športni direktor Markus Krösche je obsodil vedenje Kolo Muanija in dejal, da "ne bo imelo vpliva na prestopne posle".

A je nato sledil pričakovan scenarij. Kolo Muani je tako končal sodelovanje z nemškim prvoligašem, za katerega je v sezoni 2022/23 na 34 tekmah zabil 16 golov. Nekdanji napadalec Nantesa (79 nastopov, 21 golov) se bo pri PSG v konici napada pridružil Kylianu Mbappeju in Ousmaneju Dembeleju. Po podatkih francoske tiskovne agencije AFP so Parižani v poletnem prestopnem roku porabili vsaj 345 milijonov evrov.

PSG sicer ne bo mogel takoj računati na Muanija. Kot je poročala AFP, zaradi zvina desnega gležnja ne bo na voljo za nedeljsko prvenstveno tekmo v Lyonu.

Bayernu zmanjkalo časa za Palhinho

Foto Matthew Childs/ Reuters
Foto Matthew Childs/ Reuters
V zadnjih urah prestopnega roka je bil blizu tudi prestop Joaa Palhinhe iz Fulhama v Munchen k Bayernu. 28-letnik je že priletel na Bavarsko, kjer bi moral opraviti zdravniški pregled, Fulham je sprejel 65 milijonov evrov odškodnine, a pod pogojem, da jim uspe pripeljati zamenjavo za Palhinho. Za slednje jim je zmanjkalo časa, zato so prižgali rdečo luč za odhod vezista k Bayernu in Palhinha se je za prestop kariere obrisal pod nosom, Bayern pa za okrepitev, ki bi prinesla nov veter v zvezno vrsto. 

Komentarji: