Simon Rožman naj bi zapustil klop Maribora, pri klubu to zanikajo

Maribor išče novega trenerja. Simon Rožman po naših prvih informacijah ne bo vodil derbija z Muro, pri klubu pa pravijo, da za jutrišnjo tekmo ne bo sprememb.
Fotografija: Simon Rožman je v Maribor prišel iz vrst hrvaškega prvoligaša Rijeke. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Simon Rožman je v Maribor prišel iz vrst hrvaškega prvoligaša Rijeke. FOTO: Jure Eržen/Delo

Maribor naj bi še tretjič v letu 2021 iskal trenerja. Po tem, ko je odšel Mauro Camoranesi in je člansko moštvo vodil Saša Gajser, je novo klubsko vodstvo na čelu s športnim direktorjem Markom Šulerjem očitno pred novim rezomk: poslovil naj bi se namreč Simon Rožman, ki je na položaju trenerja najtrofejnejšega slovenskega kluba zdržal pol leta. Po naših informacijah bosta ekipo v nedeljskem derbiju kola v Prvi ligi Telemach proti Muri (20.15) v Mariboru vodila Radovan Karanović, ki je pred dnevi nepričakovano zamenjal dolgoletnega Rožmanovega pomočnika Aleša Kačičnika, in direktor mladinske šole Sebastijan Harc.

Toda malce po poldnevu so se oglasili iz kluba, pri katerem zanikajo te zadnje namige in pravijio, da bo jutri na omenjenem derbiju vijolično moštvo vodil Rožman, tako kot je tudi govoril na petkovi novinarski konferenci v pričakovanju velikega boja z državnimi prvaki in udeleženci konferenčne lige Uefa.

Klop 15-kratnih državnih prvakov je za vsakoga zelo vroča. FOTO: Jure Eržen/Delo
Klop 15-kratnih državnih prvakov je za vsakoga zelo vroča. FOTO: Jure Eržen/Delo


Rožman je v Sloveniji vodil Celje in Domžale, pred prihodom v Maribor pa je predčasno končal sodelovanje s hrvaškim prvoligašem Rijeko, ki ga je prevzel septembra 2019. 

Komentarji: