Skender spet trener Olimpije

V luči prevzema kluba namesto Save Miloševića novi-stari strokovnjak na klopi zeleno-belih.
Fotografija: Novi trener Olimpije Dino Skender (v sredini) ter igralski okrepitvi Marko Futacs (levo) in Goran Milović. FOTO: NK Olimpija
Odpri galerijo
Novi trener Olimpije Dino Skender (v sredini) ter igralski okrepitvi Marko Futacs (levo) in Goran Milović. FOTO: NK Olimpija

Potem ko je vodstvo ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija v luči prevzema kluba odpustilo srbskega trenerja Sava Miloševića, je danes na njegovo mesto ustoličila Hrvata Dina Skenderja,. Skender je Olimpijo vodil že ob koncu s pandemijo koronavirusa zaznamovane sezone 2019/20, a se poslovil januarja 2021. Sicer 37-letni Skender bo prvič na klopi zeleno-belih sedel na nedeljski domači tekmi proti Taboru iz Sežane. Skender je prvič trener Olimpije postal 19. junija 2020, moštvo pa je od takrat vodil na 30 tekmah in zabeležil 16 zmag, ob tem pa vpisal še po sedem porazov in remijev. Vodstvo kluba ga je odpustilo 8. januarja letos, vse od takrat pa ni vodil nobenega kluba. Trenersko kariero je sicer začel pri domačem Osijeku januarja 2017.

Skenderjev strokovni štab bodo sestavljali še Karlo Primorac (pomočnik trenerja), Goran Boromisa (trener vratarjev), Ivan Zorić (kondicijski trener) in Hrvoje Božičković (kondicijski trener). Za ponovni prihod mladega hrvaškega trenerja se je tako kot pred slabim letom in pol zavzel nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, ki bo v kratkem prevzel vlogo športnega direktorja po dokončnem prevzemu zeleno-belih. Odločitev o menjavi trenerja je namreč prišla po najavljeni skupščini ljubljanskega kluba, ki bo prihodnjo sredo, 19. oktobra.

Sicer pa so v ljubljanskem klubu potrdili še dve igralski okrepitvi. Prva je Goran Milović, ki je dres Olimpije že nosil, in sicer od novembra 2020 do januarja 2021. Centralni branilec je zabeležil osem nastopov in dosegel zadetek. Dvaintridesetletnik ima poleg tega med drugim še 145 nastopov za Hajduk iz Splita, 72 nastopov za KV Oostende in 34 nastopov za kitajskega prvoligaša Chongqing Liangjiang Athletic. Druga okrepitev pa je Marko Futacs. Enaintridesetletni napadalec je nazadnje igral za Zalaegerszegi. Nekdanji reprezentant Madžarske je v karieri nabiral izkušnje pri klubih, kot so Leicester City (12 nastopov, 2 zadetka), Blackpool (4 nastopi), Portsmouth (30 nastopov, 5 zadetkov), Hajduk Split (45 nastopov, 24 zadetkov) in MOL Fehervar (55 nastopov, 16 zadetkov). V sezoni 2016/2017 je z 18 zadetki postal najboljši strelec prve hrvaške lige.

Komentarji: