Španci premagali Švicarje, Nemci boljši od Ukrajincev

Mikel Oyarzabal zabil zmagoviti gol za selekcijo Luisa Enriqueja v Madridu.
Fotografija: Matthias Ginter je prvi načel mrežo Ukrajincev. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Odpri galerijo
Matthias Ginter je prvi načel mrežo Ukrajincev. FOTO: Gleb Garanich/Reuters

V četrti skupini lige narodov A sta se zmag veselili favorizirani nogometni reprezentanci. Medtem ko so Španci doma z 1:0 (1:0) premagali Švicarje, so bili Nemci v gosteh z 2:1 (1:0) boljši od Ukrajincev.

Zmagoviti gol za Špance je že v 14. minuti tekme na madridskem štadionu Alfreda Di Stefana po veliki napaki švicarske obrambe zabil Mikel Oyarzabal. Izbranci Luisa Enriqueja so se s sedmimi točkami zavihteli na vrh lestvice v skupini.

Za Nemce sta v polno zadela Matthias Ginter (20.) in Leon Goretzka (49.), častni zadetek za gostitelje pa je v Kijevu z bele točke dosegel Ruslan Malinovskij (77.). »Zadovoljen sem z zmago. Lahko bi zmagali tudi z višjo razliko. Enajstmetrovka je bila nepotrebna,« je ocenil Joachim Löw, selektor izbrane vrste Nemčije, ki je s petimi točkami zdaj druga, sledita Ukrajina (3) in Švica (1).

Drugi današnji izidi – liga narodov C, skupina 1: Luksemburg : Ciper 2:0 (2:0), Črna gora : Azerbajdžan 2:0 (1:0); vrstni red: Črna gora 9, Luksemburg 6, Azerbajdžan 3, Ciper 0; liga narodov D, skupina 1 – Ferski otoki : Latvija 1:1 (1:1), Andora : Malta 0:0; vrstni red: Ferski otoki 7, Latvija 3, Malta in Andora po 2; skupina 2 – Liechtenstein : Gibraltar 0:1 (0:1); vrstni red: Gibraltar 6, Liechtenstein 3, San Marino 0.

Komentarji: