Milan ušel še za pet točk, a z dvema tekmama več

Španec Alvaro Morata je pri Juventusovi zmagi s 3:1 proti Samdporii dosegel dva gola. V Milani Petar Stojanović in Leo Štulac.
Fotografija: Juventusov napadalec Alvaro Morata (desno) je bil osrednji mož dvoboja na štadionu Luigi-Ferraris v Genovi, kjer je za Sampdorio edini gol dosegel nemški igralec Abdelhamid Sabiri (levo). FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Juventusov napadalec Alvaro Morata (desno) je bil osrednji mož dvoboja na štadionu Luigi-Ferraris v Genovi, kjer je za Sampdorio edini gol dosegel nemški igralec Abdelhamid Sabiri (levo). FOTO: Marco Bertorello/AFP

Rek, počasi se daleč pride, je Juventusovo orožje v tej sezoni italijanskega nogometnega prvenstva, potem ko je za najboljšimi zaostajal že debelo več kot 10 točk.  Belo-črni so v 29. kolu gostovali v Genovi pri Sampdorii in se s 15. zmago (3:1) utrdili na četrtem mestu. Na vrh lestvice se je z minimalno zmago proti Empoliju povzpel Milan. Pred mestnim tekmecem Interjem ima pet točk prednosti in dve tekmi več. Strelec gola v 19. minuti je bil Francoz Pierre Kalulu. Od slovenskih reprezentantov pri Empoliju je igral le Petar Stojanović. V igro je vstopil v 63. minuti, medtem ko je Leo Štulac sedel na klopi za rezervne igralce.

Junak zmage je bil Španec Alvaro Morata dvema goloma (34., 88.), domači igralec Maja Jošida je dosegel avtogol (23.). Za Samdporio je bil v 84. minuti strelec Abdelhamid Sabiri..

Zadnjeuvrščeni Salernitani je pomembno točko priigral Milan Đurić, ki je za 2:2 zadel v 81. minuti. Federico Bonazzoli je sicer domačine povedel v vodstvo že v osmi minuti, Gianluca Scamacca, ki je v sezoni pri 12 golih, in Hamed Junior Traore pa sta nato še v prvem polčasu poskrbela za preobrat. Giacomo Raspadori je pri gostih v 59. minuti moral iz igre zaradi dveh rumenih kartonov.

V boju s spodnjega dela lestvice je Spezia z 2:0 premagala Cagliari.

Izidi 29. kola

Salernitana - Sassuolo 2:2 (Vid Belec ni branil za Salernitano)

Spezia - Cagliari 2:0 (0:0)

Sampdoria : Juventus1:3

Milan : Empoli

nedelja

Fiorentina – Bologna

Verona – Napoli

Udinese – Roma

Atalanta – Genoa

Torino – Inter

ponedeljek

Lazio – Venezia

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: