Tavares začenja svojo zadnjo sezono: Srce hoče, telo kliče k počitku

Marcos Tavares je podpisal zadnjo igralsko pogodbo z NK Mariborom, so zapisali na spletni strani kluba.
Fotografija: Marcos Tavares (na fotografiji) je z Mariborom spisal najsijajnejša poglavja v zgodovini kluba. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Marcos Tavares (na fotografiji) je z Mariborom spisal najsijajnejša poglavja v zgodovini kluba. FOTO: Jure Banfi

Tam dodajajo, da bo Brazilec Marcos Tavares tudi po tem ostal v klubu in se ukvarjal z »usmerjanjem nove vijol'čne generacije«. Tavares, ki v mestu ob Dravi igra že 13 let in pol, pa ta se že dogovorila tudi za skupno pot po končani karieri.

»V pogovorih je prevladala obojestranska želja, da Marcos ostane v klubu. Pripravlja se slovo, kot se za kapetana, kot je Marcos, za legendo kluba z vrha vseh seznamov, spodobi. Dobro vemo, kakšen pečat je dal Marcos klubu in kaj je klub naredil za njega. Zato bomo poskrbeli, da se zgodba ne konča, ampak gre naprej v drugačni obliki,« je o podaljšanju pogodbe povedal športni direktor Marko Šuler.

Ta dodaja, da bodo v klubu poiskali primeren zaključek za Brazilca, ki je za klub odigral 584 tekem in dosegel 209 golov.

»Moje srce še hoče, telo pa kliče k počitku. Vstopam v zadnjo sezono v svoji karieri, z NK Maribor sem podpisal zadnjo pogodbo v vlogi igralca. Skupaj z vodstvom kluba smo se odločili, da še nato pomagam mladim igralcem. Zame bo to izjemno čustvena sezona, saj smo se dogovorili, da ne bi organizirali slovesa pred praznimi tribunami. Po tolikšnih skupnih trenutkih se želim posloviti pred navijači in se vsakomur izmed njih zahvaliti za podporo, ki sem je bil deležen v vijoličastem dresu. Še zmeraj sem motiviran in si želim pomagati na igrišču, kolikor le lahko in to bom tudi dokazal,« pa je ob podpisu dejal Tavares.

Preberite še:

Komentarji: