Messi ujel Xavija in Henryja, a kaj pomaga ...

Barcelona stežka do treh točk, Real Madrid lahko jutri stopi na prag naslova. Griezmann končal sezono. Manchester City čaka na odločitev CAS.
Fotografija: Raheem Sterling je vpisal hat-trick v Sheffieldu. FOTO: Adam Davy/Reuters
Odpri galerijo
Raheem Sterling je vpisal hat-trick v Sheffieldu. FOTO: Adam Davy/Reuters

V Nemčiji je imel Bayern na koncu 13 točk prednosti pred Borussio, v Angliji je Liverpool 21 točk pred Manchester Cityjem in v Italiji Juventus odločno koraka k devetemu zaporednemu scudettu. Najbolj zanimive so stvari na Iberskem polotoku, kjer Real Madrid in Barcelona nadaljujeta mrtvi tek.

Madridčani imajo točko in tekmo prednosti, ključen korak lahko storijo nocoj, ko bodo gostovali pod vznožjem Sierra Nevade pri Granadi. Branilci naslova prvaka iz Barcelone po koronakrizi ne delujejo prepričljivo, mir na Camp Nouu rušijo tudi govorice o morebitnem odhodu Lionela Messija ter nezadovoljstvu Antoina Griezmanna, a Barca je vseeno prišla do tretje zaporedne zmage in druge minimalne.


 

Vidal zadel, Messi podal


Gol odločitve je že v 15. minuti zabil Čilenec Arturo Vidal po lepi podaji Messija. Če bo Blaugrana na koncu ubranila naslov, devetega v zadnjih 12 letih in skupaj sedemindvajsetega (Real jih ima 33), se bo lahko v največji meri zahvalila argentinskemu velemojstru, ki mu leta (33) ne pridejo do živega. V tej sezoni je zbral že 20 asistenc, kar je nazadnje uspelo Xaviju Hernandezu leta 2009.

Quique Setien je ostal brez Antoina Griezmanna. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Quique Setien je ostal brez Antoina Griezmanna. FOTO: Sergio Perez/Reuters


Težko prigarana zmaga je preprečila Real Madridu, da bi se že z morebitno jutrišnjo (22.00) v Granadi veselil lovorike. Nogometaši iz prestolnice bi lahko bili prvaki, če premagajo Granado in potem še v četrtek doma Villarreal. Ker je moštvo Zinedina Zidana boljše na medsebojnih tekmah (0:0 in 2:0), potrebuje na zadnjih treh zgolj pet točk. Zadnjo bo odigral v nedeljo pri Leganesu.



Barcelono še čakata srečanji z Osasuno (doma) in Alavesom (v gosteh). Njene možnosti se zdijo precej pičle, toda Vidal še ni vrgel puške v koruzo. »Dali bomo vse od sebe in potem bomo videli. Ni vse odvisno od nas. Če se ne bo izšlo, pa bomo vse sile usmerili v osvojitev lige prvakov,« je povedal Vidal, čigar žoga se je odbila od vratnice v mrežo.
 

Setien eksperimentiral, Griezmann poškodovan


Trener Quique Setien je presenetljivo iz prve enajsterice umaknil Luisa Suareza ter zaigral s štirimi zveznimi igralci, vlogo prejmejkerja pa namenil 20-letnemu Riquiju Puigu.



»Zaslužimo si več kot drugo mesto, ampak tudi naš tekmec niza zmage, zato ne vem, ali se nam bo izšlo,« je razmišljal Setien, ki je januarja zamenjal Ernesta Valverdeja. Če ne bo osvojil naslova, ga bo Barcelona skoraj gotovo odpustila, glavni kandidat za to funkcijo pa je nihče drug kot Xavi.

Vprašanje, če bo imel v ekipi Messija, ki je postal šele drugi nogometaš v najboljših petih ligah, ki je v eni sezoni dosegel 20 golov in 20 podaj. Pred njim je to v sezoni 2002/03 uspelo Thierryju Henryju v Arsenalu. Messiju pogodba poteče leta 2021, o podaljšanju pa se vsaj za zdaj noče pogovarjati. Še bolj nezadovoljen je Griezmann, ki je moral ob polčasu z igrišča zaradi poškodbe in je izgubljen do konca sezone.



Raheem Sterling je vpisal hat-trick v Sheffieldu. FOTO: Adam Davy/Reuters
Raheem Sterling je vpisal hat-trick v Sheffieldu. FOTO: Adam Davy/Reuters




Setien je začel precej eksperimentirati, prvič je tudi uporabil formacijo 3-5-2, na klopi pa je imel zgolj pet igralcev. Kot kaže, z enim očesom že pogleduje proti ligi prvakov, ki bi mu morda lahko rešila stolček. »Antoine ja sam prosil za zamenjavo. Imamo veliko tekem in igralci čutijo utrujenost,« svoje taktične manevre opravičuje 61-letni Setien: »Ko je igralec utrujen, izgublja več žog in sprejema slabe odločitve. Ni znanstvena fantastika.«

Naslov prvaka pa bo že sodil v to rubriko, če bo Real jutri osvojil ves plen.

Preberite še:

Komentarji: