Uefa naznanila nov obračun evropskih in južnoameriških prvakov

Evropska nogometna zveza (Uefa) je na spletni strani oznanila širitev sodelovanja z Južnoameriško nogometno zvezo (Conmebol).
Fotografija: Argentinski kapetan Lionel Messi (desno) v boju z italijanskim Giorgiem Chiellinijem na tekmi lige prvakov med Barcelono in Juventusom. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Argentinski kapetan Lionel Messi (desno) v boju z italijanskim Giorgiem Chiellinijem na tekmi lige prvakov med Barcelono in Juventusom. FOTO: Albert Gea/Reuters

Del tega bo tudi prvi obračun evropskih in južnoameriških celinskih prvakov, torej Italije in Argentine. Ta bo na sporedu prihodnje leto v junijskem ciklu mednarodnih tekem, prizorišče pa bodo določili naknadno, so še zapisali na spletni strani. Sodelovanje med Uefo in Conmebolom za zdaj predvideva izvedbe vsaj treh tekem evropskih in južnoameriških prvakov.

Uefa in Conmebol že dlje časa tesno sodelujeta pri aktivnostih ženskega nogometa, futsala, tekmovanj mlajših kategorij, izmenjave sodnikov in tehničnih prvin treningov.

V luči sodelovanja bodo odprli tudi nov, skupni sedež obeh celinskih zvez v Londonu, kjer bodo koordinirali skupne projekte.
Z nadaljnjim sodelovanjem sta se zvezi zavezali razvoju nogometa prek celinskih meja, opisali pa sta ga kot »most, ki združuje ljudi, države, celine in različne kulture«.

Preberite še:

Komentarji: