Unai Emery je sedel na klop Arsenala

V velike čevlje Arsena Wengerja, ki se je poslovil po koncu letošnje sezone, bo stopil Unai Emery. 
Fotografija: Emery je Pariz zamenjal za London. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Emery je Pariz zamenjal za London. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Navijači Arsenala so končno dobili novega trenerja, ki so ga z napisi #WengerOut zahtevali že nekaj let. A ime bržčas ni tisto, ki so si ga topničarji obetali, saj je Unai Emery na klopi PSG predvsem z nerazumljivimi potezami v ligi prvakov izgubil kar nekaj kredita. 

Španec ima za seboj bogato kariero, na klopi PSG je v domačem prvenstvu mlel vse pred seboj, a kljub vsemu ni izpolnil visokih pričakovanj v ligi prvakov. Navijači topničarjev so si obetali eno od velikih imen svetovnega nogometa, nekaj časa se je šušljalo celo o Carlu Ancelottiju, pa nato o Mauriziu Sarriju in še najbolj na glas o Thomasu Tuchlu, dobili pa so 46-letnega Baska. 
 

V ozadju še boj za lastništvo nad klubom


Kako uspešen bo, bo pokazal čas, zagotovo pa mu ne bo lahko. Arsenal je izgubil stik z najboljšimi ekipami v angleškem prvenstvu, navijači pa še naprej zahtevajo boj za naslov prvaka, čeprav ta že skoraj desetletje ni več realen. V ozadju se odvija tudi boj med večinskim lastnikom kluba Stanom Kroenkejem in Alisherjem Usmanovom, ki ima manjšinski delež, a bi rad izplačal še Kroenkeja. 

Američan namreč slovi kot zelo pragmatičen lastnik vseh svojih franšiz, ki ga bolj kot lov za naslovi zanima dobiček klub. Usmanov je na drugi strani pripravljen na široko razvezati mošnjiček v slogu Romana Abramovića, kar bi radi videli tudi navijači. Poletje v severnem Londonu bo zagotovo pestro. 
 

Komentarji: