V Uefini ligi prvakov bo igralo šest slovenskih nogometašev

Pod drobnogledom sta bili tekmi Dinama Kijeva in Ferencvaroša iz Budimpešte.
Fotografija: Nogometaši Ferencvaroša (desno Miha Blažič) so v prejšnjem kolu kvalifikacij za ligo prvakov izločili zagrebški Dinamo, tokrat še Molde. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Ferencvaroša (desno Miha Blažič) so v prejšnjem kolu kvalifikacij za ligo prvakov izločili zagrebški Dinamo, tokrat še Molde. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters

Drevi smo dobili še tri udeležence lige prvakov v sezoni 2020/21. To so postali Dinamo Kijev, katerega član je Benjamin Verbič, Ferencvaroš, v majici katerega redno igra Miha Blažič, in grški Olympiakos.

Dinamo Kijev, ki ga vodi znani trener Mircea Lucescu, si je že na prvi tekmi v Belgiji priigral lepo prednost pred Gentom (1:2), pot v ligo prvakov pa je potrdil tudi na povatni tekmi v Ukrajini. V prvem polčasu je le potrdil večjo kakovost od Belgijcev in si z dvema goloma, v nadaljevanju je primaknil še tretjega. Verbič je igral od 59. minute, ko je bil dvoboj že odločen.


Še Oblak, Kampl, Iličić in Handanović


Tudi Ferencvaros, v majici katerega igra Miha Blažič, si je z neodločenim rezultatom na gostovanju pri Moldeju na Norveškem (3:3) zagotovil dovolj dobro izhodišče, da mu je prinesel ligo prvakov tudi remi v Budimpešti (0:0). Blažič je pričakovano igral vso tekmo v udarni enajsterici Madžarov, ki jih vodi nekdanji ukrajinski reprezentant Sergej Rebrov.

Benjamin Verbič je igral zadnje pol ure tekme. FOTO: Yves Herman/Reuters
Benjamin Verbič je igral zadnje pol ure tekme. FOTO: Yves Herman/Reuters


Sreda prinaša še povratne tekme Midtylland vs. Slavija Praga (0:0), PAOK vs. Krasnodar (1:2) in Salzburg vs. Maccabi Tel Aviv (2:1), ki bodo prinesle še zadnje tri udeležence najmočnejšega tekmovanja na svetu. V njem bo v sezoni 2020/21 igralo šest slovenskih nogometašev; ob Blažiču in Verbiču še vratar Jan Oblak (Atletico Madrid), Kevin Kampl (Leipzig), Josip Iličić (Atalanta) in vratar Samir Handanović (Inter).

Žreb skupinskega dela tekmovanja bo v četrtek, tekme prvega kola bodo igrali 20. in 21. oktobra.
 

Preberite še:

Komentarji: