V Stožicah nemočen, v Nemčiji daleč najboljši

Nemci izbrali najboljšega nogometaša sezone 2019/20, to je pričakovano postal Robert Lewandowski.
Fotografija: Poljak je junija prejel nagrado za najboljšega strelca bundeslige, zdaj še priznanje revije Kicker. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Poljak je junija prejel nagrado za najboljšega strelca bundeslige, zdaj še priznanje revije Kicker. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Kapetan poljske nogometne reprezentance in nogometaš münchenskega Bayerna Robert Lewandowski je po pokalu za najboljšega strelca bundeslige prejel še drugo trofejo. V tradicionalnem izboru najboljšega nogometaša, ki ga prireja revija Kicker, je kar 42 odstotkov od 270 nogometašev ocenilo, da je bil 31-letni Poljak najboljši igralec v sezoni.

Lewandowski je krepko prehitel konkurenco. Jadon Sancho iz Borussie Dortmunda je od soigralcev in tekmecev prejel 14 odstotkov glasov, drugi Bayernov nogometaš Joshua Kimmich pa 12. V pravkar končani sezoni je Lewandowski dosegel 34 golov. Do absolutnega rekorda Gerda Müllerja iz sezone 1971/72 mu jih je zmanjkalo šest. Morda mu to uspe v prihodnjih letih, saj ima pogodbo z Bavarci sklenjeno do leta 2023.

Takole je Robert Lewandowski lani izgubil eno od bitk z Miho Mevljo v Stožicah. FOTO: Jure Makovec/AFP
Takole je Robert Lewandowski lani izgubil eno od bitk z Miho Mevljo v Stožicah. FOTO: Jure Makovec/AFP


Odlični poljski napadalec se je lani septembra predstavil tudi slovenskim ljubiteljem nogometa, toda ni se mu izšlo po načrtu. Poljska reprezentanca je bila namreč v Stožicah popolnoma nemočna, Slovenci so zmagali z 2 : 0, čeprav nato oktobra niso nadgradili opravljenega.

Preberite še:

Komentarji: