Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Xavi dokončno odhaja iz Barcelone, prihaja Flick

Novi trener padlega katalonskega velikana bo Nemec.
Xavi dokončno odhaja iz Barcelone. FOTO: Albert Gea/Reuters
Xavi dokončno odhaja iz Barcelone. FOTO: Albert Gea/Reuters
Š. R., STA
24. 5. 2024 | 15:20
24. 5. 2024 | 15:20
1:39

Vodstvo španskega nogometnega prvoligaša Barcelone je odpustilo trenerja Xavija Hernandeza, potem ko Kataloncem v tej sezoni ni uspelo priti do nobene lovorike. Pri Kataloncih naj bi prihodnji teden za novega stratega potrdili Nemca Hansija Flicka. Xavi bo v nedeljo v zadnjem prvenstvenem krogu še zadnjič vodil ekipo, ki bo igrala v Sevilli.

»Barcelonin predsednik Joan Laporta je Xaviju povedal, da ne bo trener v sezoni 2024/25,« so pri Barceloni zapisali v sporočilu za javnost.

Xavijev status kot trenerja Barcelone se je v zadnjem obdobju že nekajkrat spremenil. Nekdanji reprezentant je januarja napovedal, da bo po koncu sezone zapustil Barcelono, konec aprila pa je iz kluba prišla informacija, da bo ostal.

Barcelona, ki se je v zadnjih sezonah spopadala s finančnimi težavami, je Xavija imenovala za vodjo stroke novembra 2021. Katalonskega velikana je popeljal k naslovu prvaka v prejšnji sezoni.

Nekdanji španski reprezentant je Barceloni pomagal do osmih naslovov v la ligi in štirih naslovov v ligi prvakov v času, ko je bil igralec.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine