Že videno, brez golov v Fazaneriji

Mura in Žalgiris sta se na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo razšla z 0:0, povratna tekma prihodnji teden v Litvi.
Fotografija: Muri ni uspelo izkoristiti prednosti domačega igrišča. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Muri ni uspelo izkoristiti prednosti domačega igrišča. FOTO: Uroš Hočevar

Mura in Žalgiris sta se na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo razšla z 0:0, povratna tekma prihodnji teden v Litvi.

Če bi državnim prvakom uspelo preskočiti Žalgiris, bi si že zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu konferenčne lige.
Evropskih nastopov pa ne bo konec niti ob neuspehu, saj Prekmurce v tem primeru čaka selitev v zadnji kvalifikacijski krog konferenčne lige. Tam bi bil njihov tekmec Priština ali Bodo Glimt.

Mura je tudi proti prejšnjemu tekmecu Ludogorcu v kvalifikacijah za ligo prvakov v Fazaneriji igrala 0:0, potem pa v Bolgariji izgubila z 1:3.Tako Mura kot Žalgiris sta imela svoje priložnosti, a nobeni od ekip ni uspelo zadeti in si pred povratno tekmo priigrati prednosti.
Gostje so bolje vstopili v tekmo in v 9. minuti že drugič streljali v okvir domačih vrat, a je bil Matko Obradović tako ob poskusu Jakuba Sylvestra v 8. in Francisa Kyeremeha v 9. minuti na mestu. Najlepšo priložnost prvega dela igre pa so imeli Sobočani v 24. minuti, ko je Kai Cipot zadel vratnico. V 28. minuti je za Litovce sicer po podaji s sredine kazenskega prostora zadel Sylvestr, a je bil v prepovedanem položaju, zato je bil gol razveljavljen.

Mura in Žalgiris nista zatresla mreže. FOTO: Uroš Hočevar
Mura in Žalgiris nista zatresla mreže. FOTO: Uroš Hočevar


V drugem delu igre so Sobočani, ki so imeli žogo več v svoji posesti, iskali priložnosti, a do spremembe začetnega rezultata 0:0 ni prišlo. V 50. minuti je s približno 18 metrov sprožil Mihael Klepač, a je žoga poletela preko vrat Edvinasa Gertmonasa. V 57. in 59. minuti je bil znova dejaven Cipot. Najprej je bil ob njegovem strelu na mestu gostujoči vratar, ob drugem poskusu pa je žoga zletela preko gola.

Litovci so svojo najlepšo priložnost drugega polčasa zapravili proti koncu tekme, v 85. minuti, ko je po predložku z glavo streljal Tomislav Kiš, a je bil Obradović tudi tokrat na mestu.

Preberite še:

Komentarji: