Zelena luč za oddih na Majorki, rdeča za nakupovanje v New Yorku

Nemški nogometni prvoligaš Leipzig svojim igralcem dal nenavdano prepoved.
Fotografija: Ob prostih dnevih si bo moral nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl izbrati drug konjiček za sproščanje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ob prostih dnevih si bo moral nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl izbrati drug konjiček za sproščanje. FOTO: Reuters

Vodstvo nemškega nogometnega kluba RB Leipzig, za katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, je svojim igralcem prepovedalo, da ob prostih dnevih obiskujejo nakupovalne centre po Evropi.

»Fantom smo dali jasno vedeti, da so prosti dnevi namenjeni počitku, in ne nakupovanju v Parizu ali New Yorku,« je za časnik Bild dejal športni direktor Markus Krösche. Klub bo dovolil igralcem, da si med reprezentančnim premorom vzamejo kakšen dan oddiha. Polet na Majorko je, denimo, za igralce RB Leipziga dovoljen, v Južno Afriko pa ne.

Leipzig je po odličnem štartu, ko je bil še pred tremi koli vodilni, zdrsnil na lestvici in je na četrtem mestu poravnan z Bayernom s po 14 točkami. Na vrhu je Borussia iz Mönchengladbacha (16) pred Wolfsburgom (15).

Komentarji: