Žreb skupin za euro 2024 prihodnje leto v Frankfurtu

Nemški Frankfurt bo 9. oktobra prihodnje leto gostil žreb kvalifikacijskih skupin za uvrstitev na nogometno evropsko prvenstvo leta 2024 v Nemčiji.
Fotografija: Berlinski olimpijski štadion in pokal, ki ga je na letošnjem prvem panevropskem prvenstvu v Londonu osvojila Italija. FOTO: John Macdougall/AFP
Odpri galerijo
Berlinski olimpijski štadion in pokal, ki ga je na letošnjem prvem panevropskem prvenstvu v Londonu osvojila Italija. FOTO: John Macdougall/AFP

Evropska nogometna zveza (Uefa) je na uradni spletni strani v četrtek potrdila, da bo Frankfurt na Majni gostitelj žreba kvalifikacij za euro 2024. Več podrobnosti o žrebu Uefa, ki je nedavno predstavila tudi logotip tekmovanja na berlinskem olimpijskem štadionu, ni razkrila. Žreb bo potekal v sejmiščni dvorani v Frankfurtu, ki lahko sicer sprejme 15.000 ljudi.

Čez dobro leto dni bo 54 reprezentanc, ki se merijo na evropskem nogometnem odru, spoznalo tekmece v lovu na EP. Na njem bo nastopilo 23 reprezentanc ter gostiteljica Nemčija. Frankfurt je žreb kvalifikacijskih skupin gostil že decembra 2003 za kasnejše svetovno prvenstvu v Nemčiji leta 2006.
 

Lahm: Veselimo se razburljivega žreba


»Žreb je prvi korak za mnoge reprezentance, ki si želijo nastopiti na EP 2024 v Nemčiji. Veselimo se že razburljivega žreba, vsem sodelujočim pa že zdaj želimo veliko sreče ter pošten lov za 23 vstopnic ter kasnejši boj za najboljšo reprezentanco stare celine,« je ob tem dejal direktor turnirja, nekdanji nogometni zvezdnik Philipp Lahm.

Slovenska izbrana vrsta se je na svoje doslej edino prvenstvo stare celine uvrstila leta 2000 na Nizozemskem in v Belgiji. Trenutno reprezentance tekmujejo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Izbranci Matjaža Keka se bodo v okviru skupine H v petek v sedmem kolu pomerili z Malto v Ta' Qaliju.

Komentarji: