Na prvem treningu najboljša Nuferjeva, ogromen zaostanek Ilke Štuhec

Švicarka Priska Nufer je bila najhitrejša na prvem treningu smuka na olimpijskih igrah v Pekingu.
Fotografija: Ilka Štuhec v štartni hišici na vrhu proge v Yanqingu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec v štartni hišici na vrhu proge v Yanqingu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Od Slovenk je bila najhitrejša Maruša Ferk Saioni (+ 2,48 sekunde) na 23. mestu, medtem ko se je Ilka Štuhec tako kot še nekatere druge rezervirano lotila proge Rock, ob težavah s smučmi je v cilj prišla z 11,57 sekunde zaostanka. Štuhčeva je po celotni progi zaostajala. Po zadnjem, četrtem vmesnem času, na katerem je bila za vodilno že skoraj štiri sekunde, je le še vstala in počasi odsmučala do cilja ter si nabrala še dodatnih osem sekund zaostanka. V cilju je po informacijah RTV Slovenija namignila na težave z desno smučko. Mariborčanka se je na olimpijskih igrah zaradi bolečin v hrbtu odpovedala nastopu v superveleslalomu in moči hranila za torkov smuk (4.00).

Maruša Ferk Saioni je nastopila na superveleslalomu in zasedla 23. mesto, danes pa je prav tako končala na tem mestu z zaostankom 2,48 sekunde. Med tekmovalkami, ki so pravilno izpeljale progo, je imela 15. čas. Danes najhitrejša Priska Nufer je 2704 metrov dolgo progo zmogla v času 1:33,47. Druga je bila Nemka Kira Weidle (+ 0,44), tretja pa Avstrijka Christine Scheyer (+ 0,67).

Olimpijska zmagovalka v superveleslalomu Švicarka Lara Gut-Behrami je bila šesta z zaostankom 94 stotink sekunde, Američanka Mikaela Shiffrin je po ponesrečenih olimpijskih igrah z dvema odstopoma tokrat dosegla deveti čas (+1,33), dobitnica zlate kolajne v deskanju v paralelnem veleslalomu Čehinja Ester Ledecka pa je bila enajsta (+1,47). Povratnica po poškodbi Italijanka Sofia Goggia je zasedla 12. mesto (+1,55). Najboljša smukačica te zime ter aktualna olimpijska prvakinja v tej disciplini je v Cortini d'Ampezzo pred tremi tedni grdo padla in si poškodovala koleno.

V nedeljo in ponedeljek bosta na progi Rock pred torkovim bojem za kolajne še dva treninga.

Komentarji: