Bitka za Gdansk preteklost, Slovenci danes v boj za Pariz 2024

Izbranci selektorja Uroša Zormana premorejo nov tekmovalni izziv na svetovnem prvenstvu na Poljskem.
Fotografija: Slovenski selektor Uroš Zorman želi končati svetovno prvenstvo z zmago. FOTO: Tomasz Markowski/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski selektor Uroš Zorman želi končati svetovno prvenstvo z zmago. FOTO: Tomasz Markowski/Reuters

Slovenskim rokometašem je petkov poraz proti Špancem odnesel uvrstitev v četrtfinale letošnjega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Pred njimi je resda nova pomembna tekma proti Črnogorcem, v katero bodo krenil danes (15.30) v Krakovu.

Izbrancem slovenskega selektorja Uroša Zormana bi zmaga nad Črnogorci lahko prinesla kvalifikacije za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024. Letošnji svetovni prvak si bo zagotovil nastop na športnih igrah v francoski prestolnici, tako kot gostiteljica Francija, preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo med 11. in 17. marcem 2024, pa si bodo zagotovile tudi reprezentance do desetega mesta na letošnjem mundialu.

Zakaj je pomembna zmaga s Črno goro?

Slovenija bi v primeru zmage nad Črno goro glavni del tekmovanja v skupini I končala s šestimi točkami, zavoljo visokih zmag nad Poljsko in Iranom pa ima tudi zelo dobro razliko v danih in prejetih golih. Pred današnjo zadnjo tekmo znaša +17, kar je lahko odločilnega pomena v primeru enakega števila točk s svojimi neposrednimi tekmeci za preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za olimpijske igre.

Slovenci bodo sprejeli zadnji izziv proti Črnogorcem. FOTO: Slavko Kolar
Slovenci bodo sprejeli zadnji izziv proti Črnogorcem. FOTO: Slavko Kolar

Slovenski rokometaši so zadnji dvoboj s Črnogorci igrali na lanskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem. Proti njim so doživeli boleč poraz in ostali brez glavnega dela tekmovanja. Po današnji tekmi se bodo s Črnogorci znova dvakrat pomerili v prvi polovici marca v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024. Obe izbrani vrsti sta po dveh odigranih tekmah na vrhu razpredelnice s po štirimi točkami, Kosovo in BiH pa sta brez njih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: