Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Blaž Blagotinšek prišel do evropske lovorike

Flensburg je zmagovalec EHF evropske lige, v finalu v Hamburgu je premagal Füchse Berlin. Na najprestižnejšo lovoriko upajo Janc, Makuc, Vlah in Grosova.
Blaž Blagotinšek se je s Slovenijo uvrstil na olimpijske igre in svetovno prvenstvo. FOTO: RZS
Blaž Blagotinšek se je s Slovenijo uvrstil na olimpijske igre in svetovno prvenstvo. FOTO: RZS
27. 5. 2024 | 12:24
27. 5. 2024 | 12:28
1:35

Na F4 EHF lige prvakov v Kölnu bosta 8, in 9. junija za Barcelono igrala Blaž Janc in Domen Makuc, za Aalborg pa Aleks Vlah, ta konec tedna bo na F4 v Budimpešti barve Györa branila Ana Gros.

Prvi slovenski rokometaš, ki je osvojil evropsko lovoriko pa je Blaž Blagotinšek. Njegov Flensburg je v finalu evropske lige pred 10.000 navijači v Hamburgu premagal Füchse Berlin s 36:31 in prišel do prve trofeje po 10 letih, ko je osvojil ligo prvakov.

Krožni napadalec Blagotinšek, ki večinoma igra v obrambi, se v finalu ni vpisal v statistiko, v polfinalu proti Dinamu iz Bukarešte pa je bil trikrat izključen. Za Celjana je to prvi evropski naslov, potem ko je dvakrat izgubil v finalu lige prvakov z Veszpremom.

»Blagi« je s Slovenijo osvojil bron na SP 2017, nastopil bo na olimpijskih igrah v Parizu, z reprezentanco Uroša Zormana se je uvrstil na SP 2025.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine