Trenerja Celja Ocvirka razjezila sodnika

Rokometaši državnega prvaka so s težavami zmagali na ligaškem gostovanju v Novem mestu.
Fotografija: Patrik Leban je bil najučinkovitejši Celjan. FOTO: MRK Krka
Odpri galerijo
Patrik Leban je bil najučinkovitejši Celjan. FOTO: MRK Krka

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 8. kola lige NLB v gosteh premagali novomeško Krko z 32:30 (16:10). V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Patrik Leban s sedmi goli, enega manj je dosegel Gal Marguč. V novomeški zasedbi je Tilen Kukman zabil sedem, Jan Bevec šest golov. Zanimivo, da sta s strani sodnikov Marka in Matjaža Pirca kar dva Celjana prejela rdeči karton, Tilen Kodrin v 27. in Vid Poteko v 48. minuti.

Celjani so z manjšimi težavami osvojili načrtovani točki v dolenjski prestolnici in se ob stoodstotnem izkupičku utrdili na vrhu lestvice. Poleg Celjanov so brezmadežni tudi Trebanjci, ki so na dosedanjih šestih tekmah dosegli ravno toliko zmag, tretjeuvrščeni Velenjčani, ki so doslej odigrali pet tekem, zaostajajo šest točk.


Sodnika vplivala na potek tekme


»Pričakovali smo težko tekmo, izkušnje so pokazale, da je Krka doma za nas vedno neugoden nasprotnik. Začetek tekme ni bil takšen, kot smo si želeli, prejemali smo preveč zadetkov, zato smo spremenili igro v obrambi, zaigrali hitreje in visoko povedli. Tudi na začetku drugega dela smo začeli dobro, še povišali razliko, nato pa sta žal v dogajanje na srečanju posegla sodnika in z nerazumnimi odločitvami močno vplivala na potek tekme. V ekipi se je pojavila živčnost, enako je bilo tudi v pretekli sezoni tukaj.

Čeprav se v to nikdar ne želim spuščati, ker se raje ukvarjam z ekipo in našo igro, pa je tu moja ocena, da sodnika žal še nista na ravni za sojenje prve lige. Žal mi je, da se po edini odigrani tekmi danes ukvarjamo s takšnimi zadevami, vendar če želimo dvigniti raven slovenskega rokometa, moramo poskrbeti tudi za to področje. Verjamem, da bodo odgovorni analizirali tekmo in poskbeli, da se podobne zadeve ne bodo več dogajale, sami bomo namreč vsekakor poskrbeli za analizo svoje igre in odpravo naših napak, teh je bilo prav tako preveč,« je menil trener Celja Tomaž Ocvirk.
 

Druge tekme prestavljene


Vse druge tekme osmega kola (Dobova - Ljubljana, Koper - Slovenj Gradec 2011, Urbanscape Loka - LL Grosist Slovan, Trimo Trebnje - Maribor Branik, Jeruzalem Ormož - Butan plin Izola in Riko Ribnica - Gorenje Velenje) so prestavljene na kasnejši termin. Elitno domače ligaško tekmovanje bo zavoljo reprezentančnih obveznosti prekinjeno za slaba dva tedna, nadaljevalo se bo 11. novembra s tekmami devetega kroga.

Komentarji: