Celjani spet s težko skupino v ligi prvakov

Rokometaši Celja so dobili nasprotnike v LP, v Zlatorog prihajajo tudi rokometaši Pariza. 
Fotografija: Slovenski prvaki so spet dobili zelo atraktivno skupino, kjer bo pot do osmine finala trnova. Foto: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Slovenski prvaki so spet dobili zelo atraktivno skupino, kjer bo pot do osmine finala trnova. Foto: Blaž Samec/Delo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v sezoni 2018/19 evropske lige prvakov igrali v skupini B, tekmeci slovenskih prvakov pa bodo igralci PSG-ja, Pick Szegeda, Flensburga, Skjerna, Zagreba, Motorja Zaporožja in Nantes, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Skupino A sestavljajo Vardar, Kielce, Barcelona, Meškov Brest, Veszprem, Montpellier, Kristianstad in Rhein-Neckar Löwen.
V skupini C so Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting, Bešiktaš, Čehovski medvedi, Tatran Prešov, v skupini D pa Wisla, Ademar Leon, Elverum, Wacker Thün, Dinamo Bukarešta ter Cocks.
 

Krim z aktualnimi prvakinjami


Nasprotnice v elitnem tekmovanju so dobile tudi rokometašice Krima. V skupini C bodo skupaj z madžarskim Györom, nemškim Thüringerjem in kvalifikantom, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

V skupini A bodo Budućnost, Metz, Odense in Larvik, v skupini B Rostov, Koebenhavn, Savehof in Brest, v skupini D pa Bukarešta, Vipers, Rail-Cargo Hungaria in še drugi kvalifikant. Kvalifikacijski turnir bo med 7. in 9. septembrom.

»V ligi prvakinj nobena skupina ni lahka, saj so povsod vrhunske ekipe. O evropskih prvakinjah z Madžarske ni potrebno izgubljati besed, Thüringer je v Evropi stalnica, vsako sezono potrjujejo, da so dobro organizirani in lahko kotirajo visoko. V kvalifikacijah največ pozornosti namenjam romunski Craiovi, za katero je vrhunska sezona in zmaga v pokalu EHF. Z okrepitvami je postala zelo nevarna ekipa, proti kateri nam ne bo lahko. Prvi cilj je uvrstitev v nadaljevanje, imamo osveženo ekipo, ki bo morala biti že na uvodu sezone pripravljena za največje izzive,« je po žrebu dejal trener krimovk Uroš Bregar.

Komentarji: