Celjani z izjemno igro spravili Zagreb na kolena

Rokometaši Celja so v lepo polnem Zlatorogu prikazali najboljšo predstavo sezone in premagali Zagreb s 30:21. 
Fotografija: Branko Vujović je bil najboljši strelec Celjanov s sedmimi zadetki. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Branko Vujović je bil najboljši strelec Celjanov s sedmimi zadetki. FOTO: Roman Šipić/Delo

V mestu ob Savinji se je pravi rokometni praznik razpletel na najboljši možni način. Zlatorog je bil poln skoraj do zadnjega sedeža, v rokometnem el clasicu pa so slovenski prvaki po sijajni predstavi na kolena položili tradicionalne tekmece iz hrvaške prestolnice.

Po tretji zmagi - pred tem so premagali tekmece iz nemškega Flensburga in ukrajinskega Zaporožja - so se Celjani znova prebili na mesta, ki jim prinaša preboj v osmino finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, a pot do izločilnih bojev bo še izjemno trnova in polna pasti. Prvo priložnost za novo zmago v elitni skupini B bodo imeli že v prihodnjem krogu, ko bodo gostovali pri trenutno zadnjeuvrščenim tekmecem iz Zaporožja. Ta tekma bo v nedeljo, 25. novembra.

»Današnjo zmago posvečamo našim sodelavcem v pisarnah, ki so se ves mesec trudili, da napolnijo dvorano. To jim je uspelo in ta zmaga gre njim, kot tudi Florijanom, ki praznujejo 25 let in so nam pripravili izjemno vzdušje, v katerem so igralci leteli po igrišču. Prvi polčas smo popustili v zaključku, a ohranili smo mirnost, saj smo še vedno bili v prednosti. Dogovor je bil, da prikažemo borbo in se borimo do konca, da smo ekipa. Mislim, da nam je to več kot uspelo, zato čestitke fantom, to zmago so si zaslužili. Bili smo zbrani, odgovorni, vedeli smo, da bomo v drugem delu popravili realizacijo. Vse to se je zgodilo, verjeli smo v uspeh in ga na koncu zasluženo dosegli,« je po tekmi povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

V začetno postavo je uvrstil vratarja Klemna Ferlina, krilna igralca Jana Jurečiča in Tilna Kodrina, zunanje položaje so zasedli William Accambray, Branko Vujović in Rok Ovniček, na črti pa se je s tekmeci kosal Kristian Bećiri. Njegovi varovanci so odlično odprli dvoboj, od prve minute so bili bojevito razpoloženi in željni maščevanja za nedavni poraz v zagrebški Areni z 22:24.
 

Leteli na krilih obrambe


Igor Anić. FOTO: Roman Šipić/Delo
Igor Anić. FOTO: Roman Šipić/Delo


Celjska obramba je bila od prve minute na najvišji možni ravni, Hrvati zanjo nikakor niso našli ustrezne rešitve, po domačem vodstvu s 5:2 pa je reagirala tudi klop Zagrebčanov in zahtevala minuto odmora. Napotki izkušenega in z vsemi žavbami namazanega Lina Červarja so obrodili sadove, Zagrebčani so se tri minute kasneje približali na gol zaostanka (6:5). Nato so Celjani znova ujeli pravi ritem in jim v 21. minuti ušli na tri gole (9:6), v končnici prvega dela pa se jim je pošteno zalomilo v napadu, le en dosežen zadetek v zadnjih devetih minutah trdega in neusmiljenega dvoboja zgovorno priča o tem.

Slovenski prvaki so polčas zaključili z golom prednosti (10:9), v začetku druge polovice tekme pa so svojo predstavo dvignili še na višjo raven. Obramba je bila naravnost perfektna, igra v napadu pa raznovrstna in domiselna. Vse to se je odrazilo na "filmu tekme", domači rokometaši so si s poletno igro v 42. minuti priigrali šest golov prednosti (19:13), kar dva zadetka pa je prispeval vratar Ferlin. A rapsodija rokometašev v rumenih dresih se ni končala, v 46. minuti so po golu Kodrina in Ovnička prednost povišali na +8 (22:14). V 52. minuti je njihova prednost znašala devet zadetkov (25:16) in vsem v dvorani je bilo jasno, da bodo njihovi ljubljenci osvojili zlata vredni točki.

Tudi Tilen Kodrin se je ustavil pri sedmih zadetkih. FOTO: Roman Šipić/Delo
Tudi Tilen Kodrin se je ustavil pri sedmih zadetkih. FOTO: Roman Šipić/Delo


V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Branko Vujović s sedmimi in Tilen Kodrin s šestimi goli.
 

Preberite še:

Komentarji: