Celje in Florijani: »Ničelna toleranca do kakršnegakoli izključevanja«

Celje Pivovarna Laško in navijaška skupina Florijani obžalujeta neljube dogodke na tekmi z Barcelono.
Fotografija: Celjski navijači Florijani slovijo kot eni najbolj zvestih v Evropi, gostovanje v Barceloni pa jim ni bilo v ponos. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Celjski navijači Florijani slovijo kot eni najbolj zvestih v Evropi, gostovanje v Barceloni pa jim ni bilo v ponos. FOTO: Jure Eržen

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško in navijaška skupina Florijani sta poslala skupno izjavo o neljubih dogodkih na sobotni tekmi lige prvakov v Barceloni, kjer so nekateri navijači Celja z domnevnimi rasističnimi vzkliki žalili domačega igralca Diko Mema in francoska sodnika. Izjavi objavljamo v celoti.

IZJAVA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Spoštovani,

Naš klub se je osebno in kasneje pisno opravičil Barceloni in Diki Memu za neprimerno vedenje posameznikov v naši navijaški skupini na sobotni tekmi v Barceloni, ki pa ne sme uničiti ugleda te skupine, s katero smo se nemudoma sestali. Vsakršna vrsta diskriminacije je nekaj, kar v našem klubu odločno obsojamo. Naš klub zagovarja vključevanje in integracijo ter vse svoje moči usmerja v preprečevanje kakršnegakoli izključevanja. Vsak dan aktivno prinaša kulturo sprejemanja in v javnost pošilja močan signal proti diskriminaciji zaradi jasne pozicije kluba glede tega vprašanja.

S spoštovanjem, RK Celje Pivovarna Laško


IZJAVA NAVIJAŠKE SKUPINE FLORIJANI

Spoštovani,

Navijaška skupina Florijani je po vsej Evropi znana po izjemno športnem vedenju in je povsod znana in sprejeta kot taka. V 25 letih delovanja nismo ne v Sloveniji in ne na tujem zabeležili nobenega incidenta in tudi za to smo leta 2004 prejeli posebno državno nagrado za fair play. V naši skupini obsojamo dejanja posameznikov, ki nikakor ne bi smeli zaznamovati ugleda celotne navijaške skupine. V soboto so bili z nami tudi nekateri novinci na gostovanjih, zato smo se z vodstvom kluba takoj dogovorili, da jih še enkrat opozorimo na način navijanja v naši skupini, ki bo ugled kluba in naše skupine krepil in ne nasprotno. Zaradi dejanj posameznikov, ki so se zgodili v soboto, se opravičujemo FC Barceloni in igralcu Diki Memu ter vam zagotavljamo, da se bomo potrudili, da se tak dogodek ne ponovi.

S spoštovanjem, navijaška skupina Florijani

Preberite še:

Komentarji: