Francozinja le prva lastovka v jati

Krim Mercator bo v soboto gostoval pri močni Budućnosti, do konca evropske sezone so še štiri tekme, v klubu pa se že spogledujejo s prihodnjo, v kateri naj bi resneje napadli četrtfinale. 
Fotografija: Krimovke so se dobro upirale Brestu. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Krimovke so se dobro upirale Brestu. FOTO: Voranc Vogel

Dobre novice iz Krima Mercatorja. Kot kaže, se bo po dolgem času zgodilo, da ekipe ne bo zapustila nobena rokometašica, ki bi jo želel zadržati trener Uroš Bregar, francoska reprezentantka pa ne bo edina okrepitev. Krimovke bodo tako precej močnejše kot v tej sezoni, v kateri so izpolnile osnovni cilj, preboj med 12 najboljših ekip v ligi prvakinj, na zadnjih štirih tekmah glavnega dela pa bodo želele čim dražje prodati kožo, začenši s sobotno pri Budućnosti.

»Veseli smo, da sta se uspešno vrnili Alja Koren in Tamara Mavsar ter da smo proti Brestu pustili veliko boljši vtis kot v uvodu v Romuniji. Zadovoljen sem, kako napredujemo pri gradnji obrambe 5-1 z izpostavljeno Nino Žabjek, ki se hitro razvija. Podobno velja za vratarko Majo Vojnović in mlado krožno napadalko Valentino Klemenčič. Čakamo še, da velik talent tudi na tekmah pokaže Hana Vučko. Tudi v naslednji sezoni bo ogrodje ekipe slovensko, dodali pa bomo nekaj kakovostnih tujk,« je dejal Bregar in nadaljeval ...

Uroš Bregar verjame v svetlo prihodnost Krima. FOTO: Jože Suhadolnik
Uroš Bregar verjame v svetlo prihodnost Krima. FOTO: Jože Suhadolnik


»Z Oceane Sercien-Ugolin smo se že dogovorili, kmalu bomo potrdili še druga imena, o katerih še ne smem govoriti, ker so pogajanja v sklepni fazi. Računamo, da bomo pripeljali tudi kakšno slovensko igralko. Lažje je, ko je klub praktično saniral dolgove za nazaj in se lahko posveti prihodnosti,« je luč na koncu predora zagledal Bregar, ki je v prejšnjih sezonah lahko samo nemočno opazoval, kako so s Krimove barke skakale igralke, kot so Elizabeth Omoregie, Tjaša Stanko, Olga Perederij, Lamprini Tsakalou, Sara Ristovska, Miša Marinček, Amra Pandžić
 

Zadržati ekipo nekaj let


»Če bi zadržali ogrodje predlanske ekipe in ga okrepili, bi bili danes nekje drugje. Vsako leto smo izgubili nosilke igre in začeli znova, tudi v prihodnji sezoni bomo očitno imeli novo zunanjo linijo, vendar verjamem, da bo potem ta ostala skupaj dalj časa. Takšen je načrt,« pravi Bregar.

Nina Žabjek (levo) po besedah trenerja Bregarja zelo hitro napreduje in bo kmalu nosilka igre tudi v reprezentanci. FOTO: Jure Eržen
Nina Žabjek (levo) po besedah trenerja Bregarja zelo hitro napreduje in bo kmalu nosilka igre tudi v reprezentanci. FOTO: Jure Eržen


Obstoječa sezona je po velikem eksodusu prehodna, namenjena selekciji. Bregar je že omenil nekatera imena, ki so izpolnila pričakovanja. Ker je bolj ali manj jasno, da četrtfinala ne bo, bo cilj do konca sezone doseči vsaj kakšno zmago v ligi prvakinj, seveda pa se od ekipe pričakuje, da bo doma ubranila pokalni in ligaški naslov.  V soboto bo na vrsti gostovanje v Podgorici, Bregar bo želel otežiti delo kolegu Draganu Adžiću, čigar ekipa je močnejša od Krimove in se spogleduje z nastopom na sklepnem turnirju.
 

Budućnost z vrhunsko sedmerko


»Prva postava je vrhunska. Đurđina Jauković, Sanja Damnjanović (zdaj Vujović; op. p.) in naša Barbara Lazović na bekovskih pozicijah, v sredini odlična Milena Knežević (zdaj Raičević), Jovanka Radićević in Majda Mehmedović tvorita enega najboljših krilnih tandemov. Kljub temu je naš cilj, da enega od teh favoritov premagamo,« se vnaprej ne vdaja Bregar, čigar ekipa bo Črnogorke gostila v zadnjem kolu 7. marca, nakar se bo njegova pozornost preselila k reprezentančnima izzivoma z Nemčijo, prvi bo 23. marca v celjskem Golovcu.

Alja Varagić se je vrnila po hudi poškodbi. FOTO: Uroš Hočevar
Alja Varagić se je vrnila po hudi poškodbi. FOTO: Uroš Hočevar


Pri Budućnost imajo nekaj težav, povezanih predvsem z napovedanimi spremembami igralskega kadra. Znano je že, da v Črno goro prihaja veteranka Andrea Lekić. Pri Krimu ne bo igrala Polona Barič, sezono je že končala Marianna Rebičova.
 

Preberite še:

Komentarji: