Krimove tigrice lačne, Bregar želi izstopiti iz Adžićeve sence

Krim Mercator bo jutri na Švedskem začel novo sezono v EHF ligi prvakinj. Okrepitve obetajo boj za sklepni turnir. Zvezdniška ekipa prinaša tudi večji pritisk.
Fotografija: Krimovke komaj čakajo začetek nove sezone. FOTO: RK Krim
Odpri galerijo
Krimovke komaj čakajo začetek nove sezone. FOTO: RK Krim

Dvajset let, odkar si je kot prvi slovenski klub pokoril Evropo, je Krim Mercator spet močan in poka od ambicij. Medtem ko moški rokometni kolektivi izgubljajo stik z elito, imajo Ljubljančanke po dolgem času spet ekipo, ki meri visoko, vse do sklepnega turnirja v Budimpešti v začetku maja 2022. Toda večji vložek in že kar sanjska ekipa prinašata tudi pritisk, s katerim se bo soočal strokovni štab na čelu z Urošem Bregarjem.

image_alt
Potrjen prihod še treh tujk, Krim srbsko obarvan


EHF liga prvakinj se bo začela danes, krimovke bodo jutri ob 14. uri gostovale na Švedskem pri Sävehofu. V skupini B so še moskovski CSKA z reprezentančno kapetanko Ano Gros, branilke naslova iz Kristiansanda, Odense, najboljše moštvo v zadnjem desetletju Györ, Metz ter turški Kastamonu.



Dve ekipi iz obeh skupin se bosta uvrstili neposredno v četrtfinale in čakale na tekmece iz playoffa, v katerem se bodo merile ekipe od 3 do 6. Žreb na Dunaju je dvakratnim evropskim prvakinjam (2001, 2003) namenil težjo skupino, v drugi se bodo merili Brest, Ferencvaros, Budućnost, Bukarešta, Borussia, Rostov-Don, Esbjerg in Podravka.

Trener Uroš Bregar ima najboljšo ekipo doslej. FOTO: Jure Eržen
Trener Uroš Bregar ima najboljšo ekipo doslej. FOTO: Jure Eržen


»V naši skupini so kar trije udeleženci zadnjega F4, a nobena pot na vrh ni lahka. Želimo narediti korak naprej. Imamo visoke cilje, zanimajo me le točke in pogled na lestvico,« je umetniški vtis prečrtal Bregar, ki je nazadnje Krim pripeljal na prag četrtfinala, zmanjkal je le en gol proti CSKA.

Krim je največja stalnica v ligi prvakinj, to bo zanj že 27. zaporedna sezona med elito. Dobra novica je, da je Mercator še za dve leti podaljšal sponzorsko pogodbo. V Stožice so se vrnile dolgoletne srbske reprezentantke Andrea Lekić, Dragana Cvijić in Katarina Krpež Šlezak, ena najboljših slovenskih igralk Tjaša Stanko in francoska zvezdnica Allison Pineau, ki je tako kot Oceane Sercien Ugolin, druga Francozinja v Krimovem dresu, osvojila olimpijsko zlato.



Okrepitve so še srbska in hrvaška krilna igralka, Sanja Radosavljević in Paula Posavec, ter brazilska vratarka Barbara Arenhart. Po porodniški se je vrnila Alja Varagić, po težki poškodbi bo kmalu nazaj kapetanka Nina Žabjek. Pomembno vlogo bodo imele št. 1 v vratih Jelena Risović ter krožni napadalki Valentina Klemenčič in Nataša Ljepoja.

Krimovki Oceane Sercien Ugolin in Allison Pineau sta v Tokiu osvojili zlato kolajno. FOTO: Jure Eržen
Krimovki Oceane Sercien Ugolin in Allison Pineau sta v Tokiu osvojili zlato kolajno. FOTO: Jure Eržen

 

Čez teden v Stožicah veliki Györ


Spoštovanja vredna ekipa, ki pa mora veljavo potrditi na igrišču. Že jutri bo zanimiv preizkus proti klubu iz Partilleja v okolici Göteborga, ki slovi kot valilnica talentov. Navijači, ki bodo ljubljenke pozdravili v Stožicah prihodnjo soboto, ko prihaja Györ, so navdušeni predvsem nad vrnitvijo Lekićeve, ki je v Ljubljani pustila ogromen pečat v letih 2007–2011.

Krimovke so optimistične pred začetkom nove sezone. FOTO: Jure Eržen
Krimovke so optimistične pred začetkom nove sezone. FOTO: Jure Eržen


»Priprave so trajale kar dva meseca, prijateljske tekme so bile spodbudne. Komaj čakamo, da se začne zares. Na Švedskem bomo favoritinje,« se odgovornosti ne otepa Beograjčanka, ki je v ponedeljek dopolnila 34 let.



Tudi Bregarja že srbijo prsti, zaveda se, da bodo rezultati ključni, če želi ostati na klopi še sedmo sezono. Nekateri domnevajo, da utegne njegovo mesto prevzeti Dragan Adžić, ki ga je nasledil v reprezentanci, potem ko se je Bregar odločil sprejeti ponudbo iz Srbije. Adžić je z Budućnostjo osvojil ligo prvakov in s Črno goro evropsko prvenstvo. To sta tudi Bregarjeva cilja.

Preberite še:

Komentarji: