Kubanke so se upirale pol ure

Slovenke so na rokometnem SP na Japonskem dosegle drugo zmago, jutri pa jih čaka odločilna tekma s Srbijo, ki so izgubile proti Nizozemkami s 23:36.
Fotografija: Najboljša strelka Ana Gros in druge slovenske rokometašice so se veselile zmage proti Kubankam. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Najboljša strelka Ana Gros in druge slovenske rokometašice so se veselile zmage proti Kubankam. FOTO: Jure Eržen/Delo

Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu dosegle drugo zmago. V drugem polčasu so strle odpor Kubank in zmagale z 39:26 (17:15).

Slovenke so resda osvojile načrtovani točki, a njihova današnja predstava proti rokometno zelo povprečnim Kubankam ne vliva preveč optimizma pred petkovo odločilno tekmo s Srbkinjami, ki so jih Nizozemke premagale s 36:23 (20:12), za preboj v drugi del zaključnega turnirja. Slovensko-srbski obračun se bo v Kumamotu začel ob 7. uri.

Kubanke so gladko izgubile uvodne tri dvoboje na letošnjem mundialu. Na prvi tekmi proti Norvežankam so klonile s 16:47, na drugi proti Srbkinjam s 27:46, na tretji proti Nizozemkam s 23:51.

Ne glede na to so bile karibske igralke v prvem polčasu povsem enakovredne Slovenkam, ki so bile po senzacionalni zmagi nad Nizozemkami na drugih dveh tekmah brez moči proti Norvežankam in Angolkam.

Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile v prvi polovici tekme v velikih škripcih, telesno povsem spodobne, taktično pa močno podhranjene Kubanke, so jih v prvi polovici tekme pošteno namučile. Slovenski napad je bil v prvem polčasu na zelo nizki ravni, še bolj je šepala igra v obrambi, vse te vrzeli pa so Kubanke znale izkoristiti in jim že po desetih minutah igre ušle na dva gola (4:6).
Selektorja Uroša Bregarja čaka težko delo, pripraviti mor atakitko za Srbijo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Selektorja Uroša Bregarja čaka težko delo, pripraviti mor atakitko za Srbijo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Slovenke so bile do dvajsete minute v zaostanku (11:12), v končnici prvega polčasa pa so Bregarjeve izbranke vendarle zaigrale malce bolje, a več kot dva gola prednosti si niso priigrale (15:13, 16:14 in 17:15).

Ana Gros, Tjaša Stanko, Polona Barič, Nina Zulić in druge slovenske igralke so prvo polovico tekme sklenile z vodstvom 17:15, v začetku druge pa so vendarle uveljavile svojo »rokometno širino« in postopoma lomile odpor tekmic. Bregarjeve izbranke so po bledem prvem polčasu v drugem povsem zagospodarile in ga dobile z 22:11.

Danes bo v Kumamotu še tekma med Norveško in Angolo. Po nepolnem četrtem krogu imata Norveška in Nizozemska po šest točk, Srbija in Slovenija po štiri, Angola dve, Kuba pa je brez njih.


Slovenija : Kuba 39:26 (17:15).


Aqua Dome, gledalcev 5.520, sodnici: Nastase in Stancu (obe Romunija).

Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Klemenčič 1, Gros 8 (1), Žabjek 1, Stanko 11, Barič 4, Ferfolja, Ljepoja, Zulić 6, Pišek 4, Vučko 1, Svetik 1, Beganović 2.

Kuba: Arias 1, Salazar 1, Reinoso 1, Herrera, Miranda 4, Gonzalez 2, Rodriguez 2, Ramos, Hernandez 1, Reyes, Delgado 3, Gomez 7 (3), Jabique, Abreu 2, Chirino, Armenteros 2.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (1), Kuba 3 (3).

Izključitve: Slovenija 10, Kuba 4 minute.
 

Komentarji: