Celjski sedeži na letalu proti Nantesu ostali prazni

Zaradi okužb v francoskem moštvu so celjski rokometaši ostali brez jutrišnje tekme v ligi prvakov.
Fotografija: Celjski rokometaši zamišljeno zrejo v prihodnost. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Celjski rokometaši zamišljeno zrejo v prihodnost. FOTO: Uroš Hočevar

Zaradi okužb z novim koronavirusom v rokometnem moštvu Nantesa so tekmo lige prvakov s Celjem Pivovarno Laško, ki bi morala biti jutri v Franciji, odpovedali oziroma preložili na drug termin. Čeprav so bili »pivovarji« že skoraj na poti proti Nantesu, so včeraj pozno zvečer prejeli informacijo, da so obvezni testi, ki jih morata ekipi opraviti pred tekmo, v taboru domače ekipe potrdili okužbo več igralcev. Zaradi tega so odgovorni pri Evropski rokometni zvezi (EHF), kakor so sporočili iz Celja, odpovedali tekmo.
 
Celjani bi se sicer na pot podali proti Benetkam, od koder bi poleteli do Pariza in od tam še do Nantesa, odpravili danes zgodaj zjutraj. Kupljeni sedeži na letalu bodo tako ostali prazni, slovenski prvaki pa ostajajo doma, kjer bodo pridno trenirali in še naprej dosledno upoštevali vsa priporočila in ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa.

V tem trenutku v klubu tudi proučujejo možnosti, da bi odigrali katero od tekem v slovenski ligi, saj bo zaradi nedeljskega evropskega dvoboja Gorenja (s Sieno) odpadla tudi tekma 10. kroga. Če bi seveda v ekipah vedeli, da se bo zgodil takšen scenarij, bi jo lahko odigrali jutri. Celjani sicer ostajajo v stiku z vodilnimi možmi pri Nantesu in EHF, saj je zaradi morebitne karantene dvoboj s tem francoskim moštvom vprašljiv tudi prihodnji teden. Več naj bi bilo znano še danes.
 

Komentarji: