Ljubomir Vranješ bo zbral jato že v torek na Kodeljevem

Člani rokometne reprezentance bodo sporočili, da se športni svet ni ustavil.
Fotografija: Selektor Ljubomir Vranješ bo reprezentančnim kandidatom, ki so sodelovali na pripravah za zadnje evropsko prvenstvo, omogočil skupen trening. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Selektor Ljubomir Vranješ bo reprezentančnim kandidatom, ki so sodelovali na pripravah za zadnje evropsko prvenstvo, omogočil skupen trening. FOTO: Reuters

Epidemija koronavirusa je ohromila svetovno dogajanje, a se zaradi nje športni svet ni ustavil. To sporočajo tudi člani slovenske moške članske rokometne reprezentance. Ti se bodo v torek, v Ljubljani na Kodeljevem, zbrali na skupnem treningu, četudi jih do novih preizkusov loči še kar nekaj mesecev.
 

Selektor je na trening povabil 19 rokometašev, ki se nahajajo v Sloveniji

 
Po zaključku januarskega evropskega prvenstva je bila slovenska moška članska rokometna reprezentanca v pričakovanju pestrega nadaljevanja leta 2020. Aprila je bil v Berlinu predviden kvalifikacijski turnir za nastop na poletnih olimpijskih igrah, v začetku junija pa bi se morala s Srbijo boriti za novo vozovnico na svetovno prvenstvo v Egiptu. Prvi dogodek je bil prestavljen, kvalifikacije za mundial pa odpovedane.

Do vnovičnega zbora izbrane vrste bi minilo več mesecev, zato bo selektor Ljubomir Vranješ reprezentančnim kandidatom, ki so sodelovali na pripravah za zadnje evropsko prvenstvo, omogočil vmesno srečanje in skupen trening. Torkovo prizorišče snidenja bo dom moštva LL Grosista Slovana, povratnika med slovensko klubsko elito, zbrano v Ligi NLB. Selektor je na trening povabil 19 rokometašev, ki so v tem trenutku nared za treninge in se nahajajo v Sloveniji.

 

Blaž Janc je vnovič poudaril odlične odnose znotraj reprezentance. FOTO: Tomi Lombar
Blaž Janc je vnovič poudaril odlične odnose znotraj reprezentance. FOTO: Tomi Lombar


Torkov trening bo simbolično predstavljal predčasen začetek priprav na poti do novih uspehov in začrtanih ciljev. Reprezentanca bo čez slab mesec (16. junija) dobila tekmece in izvedela točne termine kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022, 14. januarja bo začela nastope na svetovnem prvenstvu v Egiptu, na katerem bo prvič v zgodovini sodelovalo 32 ekip, med 12. in 14. marcem pa se bo v Berlinu v družbi Alžircev, Nemcev in Švedov potegovala za eno izmed prvih dveh mest na turnirju, ki prinašata pot na olimpijske igre v Tokio.


Janc: S fanti živimo skupaj kot prava družina

 
»Večkrat smo s fanti že poudarili, da nismo zgolj ekipa, pač pa tekom različnih priprav živimo skupaj kot prava družina. V nepričakovanem večmesečnem reprezentančnem premoru zaradi odpovedi tekmovanj bi zelo pogrešal naše druženje, zato komaj čakam zbor na Kodeljevem,« je sprva dejal reprezentant Blaž Janc. »Epidemija je resda ohromila dogajanje v našem športu in športu nasploh, a prepričan sem, da se bomo iz tega stanja vrnili še močnejši in boljši. V torek bomo v reprezentanco k temu naredili prvi korak in se znova ozrli k izzivom, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti,« je še dodal najboljši desnokrilni igralec zadnjega evropskega prvenstva.
 

Preberite še:

Komentarji: