Na Islandijo brez huje poškodovane Branke Zec

Na povratni kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu bo v slovenski reprezentanci Maja Vojnovič.
Fotografija: Slovenski selektor Dragan Adžić je moral spremeniti zasedbo za revanšo z Islandijo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Slovenski selektor Dragan Adžić je moral spremeniti zasedbo za revanšo z Islandijo. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenska rokometna reprezentančna vratarka Branka Zec bo z igrišč odsotna dlje časa. Današnji pregled z magnetno resonanco je pokazal, da je 34-letnica na sobotni kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji tekmi z Islandijo utrpela hujšo poškodbo levega kolena, saj si je strgala prednjo križno vez.

Kot so sporočili z Rokometne zveze Slovenije, Zečevo v četrtek v Nemčiji, kjer sicer igra, čaka zdravniški pregled, po katerem bo znan potek rehabilitacije. Na Islandiji bodo to sredo Slovenke na povratni tekmi branile deset zadetkov prednosti (24:14) s prvega dvoboja na Kodeljevem. Po prejetju diagnoze je selektor Dragan Adžić med potnice na sever Evrope uvrstil Majo Vojnovič, ki je na prvi tekmi ostala izven kadra igralk.

Komentarji: