Obupen začetek pokopal načrte krimovk

Ljubljančanke so na Danskem zaostale z 0:6 in izgubile eno ključnih tekem v boju za četrtfinale lige prvakinj. Deset minut brez gola, pet zgrešenih 7-metrovk.
Fotografija: Krimu Mercatorju se četrtfinale vse bolj izmika. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Krimu Mercatorju se četrtfinale vse bolj izmika. FOTO: Blaž Samec

Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile eno ključnih tekem v boju za napredovanje iz skupine A lige prvakinj. Pri Esbjergu so tekmo odprle obupno, kar deset minut niso zatresle mreže in zaostale z 0:6 ter tudi s sedmimi goli. Bilo je 33:23 (16:11) za razigrane Skandinavke. 

Dvakrat so se izbranke trenerja Uroša Bregarja vrnile na minus tri, ampak škoda je bila storjena. Zelo slaba je bila realizacija, zapravile so tudi kar pet sedemmetrovk!

Večji del tekme na Danskem so odigrale brez Nataše Ljepoja, ki je bila kmalu izključena. Znova je bila najboljša vratarka Jovana Risović (12 obramb).

Uroš Bregar ni dobro pripravil igralk na pomembno tekmo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Uroš Bregar ni dobro pripravil igralk na pomembno tekmo. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Krimu se play-off za osmino finala po 11 tekmah od 14 vse bolj izmika, zdaj za Esbjergom, ki ga bodo še gostile, zaostajajo že za tri točke. Za obrambo gostij je bila nerešljiva uganka Mette Tranborg, ki je dosegla kar 10 golov. To je bila daleč najslabša predstava krimovk v tej sezoni. Mlada Valentina Klemenčič je s črte dosegla pet golov, enega več Francozinja Oceane Sercien Ugolin. Zanimivo, z izjemo rdečega kartona Krim ni imel niti ene izključitve. Izkoristek 7-metrovk pa je bil 1:6.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: