Potrjeno: Jovičić novi trener Gorenja

Govorice iz prejšnjega tedna so dobile uradno potrditev: Gorenje je za novega trenerja imenovalo Zorana Jovičića.
Fotografija: Zoran Jovičić se je že pridružil velenjskim osam. Foto RK Gorenje
Odpri galerijo
Zoran Jovičić se je že pridružil velenjskim osam. Foto RK Gorenje

Zoran Jovičić, ki se je v Slovenijo iz Tuzle zatekel zaradi vojne vihre v BiH in kasneje postal slovenski reprezentant, je z Gorenjem podpisal dveletno pogodbo. Po Ivanu Vajdlu, Gregorju Cvijiču, Marku Šibili, Borutu Plaskanu, Željku Babiću in Klemnu Luzarju že sedmi trener na klopi velenjskih os, odkar je klub po dveh naslovih prvaka leta 2013 zapustil Branko Tamše, ki je od takrat s Celjem Pivovarno Laško vzel vse domače lovorike.

Jovičić, nekdaj levokrilni igralec Preventa iz Slovenj Gradca, Prul, Gold Cluba in Cimosa, je trenersko pot začel kot pomočnik Frediju Radojkoviću pri Cimosu, po neslavnem propadu kluba pa je v dveh sezonah Koper popeljal v prvo ligo in mu utrdil status solidnega prvoligaša. Toda vodstvo kluba je želelo narediti korak naprej in je pred letom pripeljalo Veselina Vujovića, Jovičić pa je prevzel ljubljanskega Slovana, vendar mu ga ni uspelo obdržati v ligi NLB.

Jovičić je s 140 nastopi na visokem 14. mestu na lestvici slovenskih reprezentantov. Dosegel je 394 gole. V Gorenju bo imel močno spremenjeno ekipo, ki bo želela konkurirati Celjanom. Klub zapušča osmerica rokometašev: Gregor Potočnik (Zagreb), Nejc Cehte (Hannover), Rok Zaponšek, Alem Toskić (oba Csurgo), Blaž Kleč, Rok Golčar (oba Ferlach), Klemen Ferlin (Celje) in Žarko Pejović (Dunarea). Ekipo so do sedaj okrepili Vid Levc, Aleks Kavčič, David Miklavčič in vratar Emir Taletović.


Največji izziv v karieri


»RK Gorenje Velenje je eden največjih slovenskih rokometnih klubov, kar mi predstavlja še dodaten izziv. Zavedam se, da nas s pomlajeno in spremenjeno ekipo čaka trdo delo. V tem trenutku še nismo zaključili s kadrovanjem. O ciljih je sedaj še prezgodaj govoriti, vsekakor pa se ne bomo zadovoljili s povprečjem in bomo v vseh tekmovanjih vsako tekmo skušali končati kot zmagovalci. Iz ekipe, ki jo bomo imeli na voljo, bom skušal izvleči največ, česar bo ta sposobna, ter z dopadljivo igro velenjskemu klubu vrniti sijaj, ki ga je nekoč že imel, « je povedal 45-letni Jovičić.

Komentarji: