Še ena bomba iz Kölna: Slovenec prevzema Vardar

Novi trener evropskega prvaka naj bi postal Uroš Zorman, rekorder po številu nastopov za Slovenijo.
Fotografija: Uroš Zorman naj bi prevzel skopski Vardar. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Uroš Zorman naj bi prevzel skopski Vardar. FOTO: Roman Šipić

Rajanje v Skopju po Vardarjevi osvojitvi EHF lige prvakov je šele pred vrhuncem, iz Kölna, kjer se je včeraj končala klubska sezona, pa je udarila še ena velika novica, ki sicer še rabi uradno potrditev. Novi trener evropskih prvakov naj bi bil nihče drug kot Uroš Zorman, dolgoletni kapetan slovenske reprezentance, ki ta čas že opravlja vlogi pomočnika Veselina Vujovića v Sloveniji in Talanta Dušebajeva v Kielcah.

Zorman ne skriva želje po samostojnem trenerskem delu, povezovali so ga že z Mariborom, tudi s Celjem Pivovarno Laško, kot kaže, pa si je nove delodajalce našel v Skopju, kjer naj bi nasledil Španca Roberta Garcio Parronda, slednji je že podpisal sodelovanje z egiptovsko reprezentanco, ki bo čez dve leti gostila SP.

Uroš Zorman je Slovenijo dvakrat zastopal na OI. Nazadnje leta 2016 v Riu. FOTO: Reuters
Uroš Zorman je Slovenijo dvakrat zastopal na OI. Nazadnje leta 2016 v Riu. FOTO: Reuters


Neimenovani, a zanesljiv vir je za Delo povedal, da je Zormanov prestop v Vardar 99-odstotno dogovorjen. Zorman novice ni želel komentirati, ker še ima pogodbo s Kielcami do leta 2022, ni pa zanikal možnosti selitve k prvakom. Najprej se bo moral pogovoriti s predsednikom poljskega kluba Bertusom Servaasom, ki je bil v vseh teh letih njegov veliki zaveznik.

Staš Skube je že v prvem poskusu dvignil pokal. FOTO: Facebook
Staš Skube je že v prvem poskusu dvignil pokal. FOTO: Facebook

 

Tudi Vujovićev pomočnik


Zorman je bil kot igralec štirikrat evropski prvak s tremi klubi (Celje 2004, Ciudad Real 2008, 2009, Kielce 2016), za Slovenijo je zbral 225 nastopov. Pred kratkim je postal drugi pomočnik našega selektorja Vujovića.

Vardar naj ne bi dočakal bridke usode, kakršno so mu pripisovali po napovedanem umiku ruskega lastnika Sergeja Samsonenka. Igralci, ki še imajo pogodbe, naj bi ostali, tudi Staš Skube in Dainis Krištopans. Samosonenko naj bi si premislil in želi ostati v Severni Makedoniji, ob tem je dobil zagotovila nove makedonske vlade glede svojega vložka v šport.

Uroš Zorman (desno) je s Kielcami osvojil ligo prvakov pred tremi leti. FOTO: AFP
Uroš Zorman (desno) je s Kielcami osvojil ligo prvakov pred tremi leti. FOTO: AFP


Samsonenko plačal čarter


Vardar je na F4 v polfinalu uprizoril zasuk proti Barceloni, v finalu pa premagal še Veszprem in drugič v treh letih stopil na rokometni Mt. Blanc. Zorman bo konec oktobra skupaj z Luko Žvižejem v Celju organiziral tekmo legend, t. i. Rokometno simfonijo, na kateri se bo trlo znanih obrazov z rokometnih igrišč s celega sveta.

Čartersko letalo z igralci Vardarja (40.000 evrov je plačalo mesto Skopje in igralcem namenilo 100.000 evrov nagrade) je na skopskem letališču pristalo ob 16.15, sledil je spektakularen sprejem kot pred tremi leti, ko se je na Makedonskem trgu zbralo več kot 100.000 ljudi.

Navijači Vardarja v Skopju pričakujejo svoje junake. FOTO: AFP
Navijači Vardarja v Skopju pričakujejo svoje junake. FOTO: AFP

Preberite še:

Komentarji: