Slovenke na pragu SP na Japonskem

Ekipa Uroša Bregarja je v Severni Makedoniji zmagala za tri gole, povratna tekma v četrtek v Celju.
Fotografija: Uroš Bregar in njegova dekleta so se veselili pomembne zmage v Skopju. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Uroš Bregar in njegova dekleta so se veselili pomembne zmage v Skopju. FOTO: Tomi Lombar

Slovenske rokometašice so naredile velik korak k četrtemu zaporednemu nastopu na velikem tekmovanju, svetovnemu prvenstvu na Japonskem, potem ko so na prvi kvalifikacijski tekmi zmagale v Severni Makedoniji s 33:30. Preboj na decembrski mundial bodo potrjevale v četrtek na povratnem srečanju v celjski dvorani Golovec.

Po EP 2016, SP 2017 in EP 2018 se reprezentanci selektorja Uroša Bregarja nasmiha tudi SP na Japonskem, ki bo tudi generalka za olimpijske igre, na katerih bi si želele debitirati tudi Slovenke, ki bodo leta 2022 skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro gostile evropsko prvenstvo.

Aneja Beganović je dosegla zadnji gol na tekmi. FOTO: Blaž Samec
Aneja Beganović je dosegla zadnji gol na tekmi. FOTO: Blaž Samec


Makedonke si obetajo prvi nastop na EP po letu 2012, ampak so bile kakovost in izkušnje na strani Slovenk, ki so pravo moč pokazale na začetku drugega polčasa, ko so prišle do vodstva s 23:18. A potem je nekaj spornih sodniških odločitev poslalo veter v makedonska jadra, gostiteljice so se približale na 23:24,a zasuka jim ni uspelo pripraviti.

Tamara Mavsar in Tjaša Stanko sta razliko spet dvignili na tri gole (28:25), v zadnjih petih minutah pa so Slovenke znali ohraniti mirne glave in se veselile sladke zmage v Skopju. Piko na i zmagi s tremi goli je postavila Aneja Beganović z golom v zadnji sekundi. A delo še ni končano, v četrtek bodo premoč morale potrditi tudi na revanši v Celju, kjer bi bilo dobro zmanjšati število izgubljenih žog, ki jih je bilo v Makedoniji dvanajst.

Polona Barič je najbolj raznovrstna slovenska rokometašica. FOTO: Aleš Černivec
Polona Barič je najbolj raznovrstna slovenska rokometašica. FOTO: Aleš Černivec

Preberite še:

Komentarji: