Slovenske rokometašice prevzel šampion iz Črne gore

Dragan Adžić je nasledil Uroša Bregarja, ki je pred tremi dnevi presenetljivo zapustil slovensko reprezentanco in prevzel Srbijo.
Fotografija: Dragan Adžić je novi selektor slovenske ženske reprezentance. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Dragan Adžić je novi selektor slovenske ženske reprezentance. FOTO: Blaž Samec

Le tri zatem, ko je Uroš Bregar poklical predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca in mu sporočil slabo in presenetljivo novico, da ne bo več selektor ženske reprezentance, ker je sprejel ponudbo iz Srbije, je RZS podpisala pogodbo z novim šefom stroke. Pričakovano je to postal Dragan Adžić, tvorec največjih uspehov Črne gore. Na slovenski klopi bo do leta 2014, ko bodo v Parizu olimpijske igre.Adžić, evropski prvak in olimpijski podprvak iz leta 2012 ter dvakratni zmagovalec lige prvakinj z Budućnostjo (2012, 2015), bo Slovenke vodil že sredi tega meseca v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Tekmice bodo Islandke, ki ne bi smele biti prevelik zalogaj za kapetanko Ano Gros in njene kolegice.Franjo Bobinac je hitro našel naslednika na čelu ženske vrste. FOTO: Uroš Hočevar
Franjo Bobinac je hitro našel naslednika na čelu ženske vrste. FOTO: Uroš Hočevar


Enainpetdesetletni »Adžo«, strokovno tesno povezan z devet mlajšim Bregarjem in tudi nekakšen njegov vzornik, bo Slovenke vodil tudi na domačem evropskem prvenstvu konec prihodnjega leta, kjer bo cilj uvrstitev v izločilne boje. Črno goro je vodil med letoma 2010 in 2017. Budućnost med letoma 2010 in 2020, novembra lani ga je zamenjala kapetanka Bojana Popović, ki je pred dnevi prevzela tudi selektorsko mesto in nasledila Kima Rasmussena, četudi je Danec reprezentanco Črne gore popeljal na olimpijske igre v Tokiu.

Uroš Bregar je zapustil slovensko vrsto, ostaja pa trener Krim Mercatorja. FOTO: Uroš Hočevar
Uroš Bregar je zapustil slovensko vrsto, ostaja pa trener Krim Mercatorja. FOTO: Uroš Hočevar
Dragan Adžić se veseli novega izziva. FOTO: Blaž Samec
Dragan Adžić se veseli novega izziva. FOTO: Blaž Samec


Preberite še:

Komentarji: