V Zlatorogu okrepitev tipa Zorman; nov tudi vratar?

Celje Pivovarno Laško bo v novi sezoni okrepil Patrik Leban, ki po slogu igre spominja na Uroša Zormana.
Fotografija: Rok Plankelj in Patrik Leban sta podpisala triletno pogodbo. Foto CPL
Odpri galerijo
Rok Plankelj in Patrik Leban sta podpisala triletno pogodbo. Foto CPL

Po mladih Domnu Novaku in Stefanu Žabiću so rokometni prvaki iz Celja Pivovarne Laško predstavili tretjo okrepitev za novo sezono. V Zlatorog se bo poleti preselil občasni reprezentant Patrik Leban, srednji zunanji igralec, ki po slogu igre spominja na Uroša Zormana, s katerim so bili Celjani leta 2004 evropski prvaki.

Primorec, ki bo septembra dopolnil 30 let, je doslej branil barve Ajdovščine, Krke, Rika Ribnice in nazadnje Nexeja iz Našic. Za slovensko reprezentanco je zbral osem nastopov in 10 golov. Ko se je odločil iz Ribnice oditi v Našice, je selektor Veselin Vujović menil, da je sprejel neambiciozno odločitev, zato ga ni več klical v izbrano vrsto.
 

Zamenjava za Malusa


V Celju se utegne vrniti v reprezentanco, če se bo izkazal za ustrezno zamenjavo za Jako Malusa, ki odhaja v Meškov Brest. Trener Tomaž Ocvirk bo imel spet tri organizatorje igre, poleg Lebana še Roka Ovnička in Domna Makuca.

Patrik Leban se je najbolj izkazal v dresu Rika Ribnice. FOTO: Tadej Regent
Patrik Leban se je najbolj izkazal v dresu Rika Ribnice. FOTO: Tadej Regent


Ekipa bo imela močan slovenski pridih, za zdaj ostaja edini tujec Josip Šarac. Na mesto krožnega napadalca naj bi se vrnil Vid Poteko.

»Vsak rokometaš si želi enkrat zaigrati za tako velik klub, kot je Celje. Zato sem podpisa pogodbe neizmerno vesel. Upam in verjamem, da bomo v teh letih, ki jih bom preživel v Celju, vitrine oplemenitili tudi z lovorikami. Pripravljen sem na trdo delo, ki nas čaka, prepričan sem, da se bomo nato skupaj veselili uspehov,« je povedal Leban.
 

Ocvirk: Potrebujemo izkušnje


Tomaž Ocvirk pa je dejal: »Patrik je igralec, ki že ima tudi reprezentančne izkušnje in je tip igralca, ki smo si ga želeli v naši ekipi, ki je mlada, kot so tudi naši srednji zunanji igralci. Ti ob sebi potrebujejo nekoga takšnega, ki jim bo predajal izkušnje, znanje. Hkrati pa smo z njim dobili igralca, ki odlično vodi napad in zna v danih trenutkih prevzeti odgovornost. Verjamem, da je prava okrepitev za našo ekipo in da bo to vlogo odlično opravljal.«

Patrik Leban je zbral osem nastopov za reprezentanco. FOTO: Mavric Pivk
Patrik Leban je zbral osem nastopov za reprezentanco. FOTO: Mavric Pivk


Celje, vodilno ekipo v ligi NLB, bodo zapustili Igor Anić, William Accambray, Branko Vujović, Jaka Malus, Jan Jurečič, Draško Nenadić in Kristian Bećiri.
 

Vratarska menjava?


Vse bolj so glasne govorice, da naj bi Celje in Gorenje zamenjala vratarja, Aljaž Panjtar naj bi odšel v Rdečo dvorano, Miljan Vujović pa v Zlatorog, kjer naj bi še eno sezono ostal Klemen Ferlin.

Preberite še:

Komentarji: