Tamše ni več trener Zagreba, prihaja Vujović

Slovenski strateg Branko Tamše ni prav dolgo zdržal na klopi rokometašev hrvaških prvakov, ki jih znova prevzema slovenski selektor.
Fotografija: Branko Tamše je v Zagrebu zdržal slabih deset mesecev. FOTO: SEHA
Odpri galerijo
Branko Tamše je v Zagrebu zdržal slabih deset mesecev. FOTO: SEHA

Branko Tamše ni več trener rokometašev Zagreba. Drago ga je stal zadnji poraz v Aalborgu v ligi prvakov. Zamenjal naj bi ga nihče drug kot slovenski selektor Veselin Vujović. Za jutri opoldne so hrvaški prvaki napovedali novinarsko konferenco, kjer naj bi novico potrdili.

Tamše se tako 10. novembra ne bo vrnil v Zlatorog, kjer je s Celjem Pivovarno Laško osvojil 14 lovorik, tudi pet naslovov državnega prvaka. Velenjčan je v hrvaško glavno mesto prišel v začetku leta, ko je zamenjal Lina Červarja.
 

Minus 10 v Aalborgu preveč


Zagreb si v ligi prvakov deli zadnje mesto s Celjem in Elverumom, vsi imajo po dva poraza. Zagreb je najprej izgubil doma s Parizom, v nedeljo pa za deset golov v Aalborgu (20:30). V ligi SEHA je izgubil za osem golov v Veszpremu. V Zagrebu sicer igrajo štirje Slovenci, Aleks Vlah, Darko Stojnić, Aleksander Špende in Gašper Hrastnik. Naslednja tekma v LP jih čaka v soboto, ko bodo gostili Barcelono.

Branko Tamše je že na začetku sezone zapustil klop Zagreba. FOTO: SEHA
Branko Tamše je že na začetku sezone zapustil klop Zagreba. FOTO: SEHA


Ekipo bo prevzel slovenski selektor Vujović, ki je imel sicer z vodstvom RZS in predsednikom Franjom Bobincem ustni dogovor, da pred januarskim EP na Švedskem, kjer bo Slovenija lovila olimpijsko vozovnico, ne bo prevzel nobenega kluba.
 

Sedmi v treh letih 


Zagreb, ki ga vodi karizmatični Zoran Gobac, je v zadnjih treh letih zamenjal že sedem trenerjev (Vujović, Ivandija, Goluža, Kamenica, Saračević, Červar, Tamše). Vujović je bil zadnji, ki je zagrebške leve pripeljal v četrtfinale lige prvakov.

Veselin Vujović naj bi prevzel Zagreb. FOTO: Mavric Pivk
Veselin Vujović naj bi prevzel Zagreb. FOTO: Mavric Pivk


Po kuloarjih se že šušlja, da bi se utegnil 41-letni Tamše vrniti v matično Gorenje, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2012, 2013). Velenjčanom, ki jim je novinec na klopi Zoran Jovičić lani prinesel pokalni naslov, so namreč na začetku sezone izgubili že tri od štirih tekem, nazadnje v Mariboru. Toda direktor Janez Gams pravi, da ima Jovičić še vedno njegovo polno zaupanje.

Preberite še:

Komentarji: