Uroš Bregar verjame, da se bodo krimovke uvrstile v četrtfinale

Krim Mercator bodo v soboto pričakale nabrušene igralke CSKA.
Fotografija: Nataša Ljepoja (z žogo) pričakuje, da bo CSKA v Moskvi igral bolje, kot je v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nataša Ljepoja (z žogo) pričakuje, da bo CSKA v Moskvi igral bolje, kot je v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic/Delo

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto odigrale povratno tekmo osmine finala lige prvakinj. V Moskvi jih bodo pričakale nabrušene igralke CSKA, ki so zapustile Ljubljano s petimi goli zaostanka. Prednost krimovk je videti velika, vendar še zdaleč ni zadostna za povsem mirno pot v Moskvo. Trener Uroš Bregar kljub vsemu verjame v preboj v četrtfinale.

»Tudi če bi na prvi tekmi zmagali z višjo prednostjo, nam to še ne bi prineslo napredovanja. Če v Moskvi ne bomo zbrani, dobri v obrambi in napadu, se lahko pet zadetkov prednosti stopi v desetih minutah. Tudi na povratni tekmi moramo spet igrati s srcem, z veliko željo in s hladno glavo. V Rusijo ne gremo branit prednosti s prve tekme, ampak bomo tudi tam poskušali zmagati. Verjamem, da bomo,« je na novinarski konferenci napovedal trener Ljubljančank Uroš Bregar.

Uroš Bregar verjame v svoje rokometašice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Uroš Bregar verjame v svoje rokometašice. FOTO: Leon Vidic/Delo

 

Obramba bo ključ do uspeha


Strateg zaupa igralkam, verjame, da lahko ponovijo igro v obrambi, ki bo tudi tokrat ključ do uspeha. »Poskušali se bomo čim manj obremenjevati z rezultatom. Ponoviti moramo dobro igro v obrambi, v napadu pa biti še bolj natančni. Analiza tekme je pokazala, da naš napad v Ljubljani ni bil dober. Res je, da smo igrali le s štirimi z zunanjimi igralkami, v bistvu tremi in pol, saj je imela Matea Pletikosić zdravstvene težave. Nismo izvajali veliko protinapadov in hitrih centrov, ker so nam malo pojenjale moči. Vseeno pa je bila obramba na čelu z vratarko Jovani Risović za čisto desetico in to mora biti glavno orožje tudi v Moskvi,« je o rezervah in dobrih rečeh s tekme v Ljubljani spregovoril trener krimovk.

Pred povratno tekmo podobno kot trener razmišlja krožna napadalka Nataša Ljepoja: »Tudi v obrambi imamo še veliko rezerve. V zadnjih desetih minutah tekme v Ljubljani nam je popustila zbranost, prejele smo nekaj lahkih golov. To se nam ne sme še enkrat zgoditi, definitivno pa na povratni tekmi pričakujemo boljše tekmice, ki bodo ob sebi imele tudi navijače.«

Bregar je imel na treningih nekaj težav z zdravstvenim stanjem igralk, a, kot pravi, bodo v soboto vse pripravljene za boj. Upa, da bodo psihološko zdržale, predvsem v prvem polčasu pričakuje pritisk, v drugem pa naj bi bil boj bolj taktičen.

Preberite še:

Komentarji: