Poljaki poglobili madžarske travme, Barça po načrtu

Kielce v polfinalu premagale Veszprem, ta tudi v sedmem poskusu ne bo osvojil naslova. Drugi finalist, po zmagi nad Kielom, je Jančeva in Makucova Barcelona.
Fotografija: Nekdanji igralec Celja Daniel Dušebajev je dosegel tri gole. FOTO: Fabian Bimmer/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji igralec Celja Daniel Dušebajev je dosegel tri gole. FOTO: Fabian Bimmer/Reuters

Veszprem tudi v sedmem nastopu na sklepnem turnirju EHF lige prvakov v Lanxess Areni v Kölnu ne bo osvojil naslova evropskega prvaka. V ponovitvi znamenitega finala iz leta 2016 je moral priznati premoč poljskim Kielcam, ki so v drugem polčasu pokazale moč in zmagale s 37:35 (16:18). Ob 18. uri sledi derbi med Barcelono in Kielom.

Gašper Marguč je dosegel šest golov iz sedmih strelov za madžarske podprvake, izkoristil je vse štiri sedemmetrovke, toda tudi v svojem šestem nastopu na F4 ne bo osvojil rokometnega Mt. Blanca. Blaž Blagotinšek se je enkrat vpisal med strelce in bil že v začetku drugega polčasa izključen. To je bil njegov četrti nastop v Kölnu.

Gašper Marguč se je izkazal, toda Veszprem je izgubil. FOTO: Fabian Bimmer/Reuters
Gašper Marguč se je izkazal, toda Veszprem je izgubil. FOTO: Fabian Bimmer/Reuters

Veszprem je leta 2016 v finalu v zadnjih 15 minutah zapravil vodstvo z devetimi goli in si nakopal prekletstvo, ki še vedno traja. Za nameček so rokometaši z obale Blatnega jezera, ki jih vodi Momir Ilić, potegnili kratko tudi v finalu madžarskega prvenstva, v katerem jih je premagal Pick Szeged. Za naše vzhodne sosede je osem golov dosegel Rasmus Lauge Schmidt, enega manj Manuel Štrlek, po šest sta jih dodala Marguč in Petar Nenadić.

Blaž Blagotinšek se ne bo rad spominjal četrtega nastopa na F4. FOTO: Roberto Pfeil/AFP
Blaž Blagotinšek se ne bo rad spominjal četrtega nastopa na F4. FOTO: Roberto Pfeil/AFP

Barça odpor zlomila v nadaljevanju

Kielce so tretjič zaigrale na velikem spektaklu pred 20.000 gledalci. V zasedbi Talanta Dušebajeva je blestel nezgrešljivi Arkadiusz Moryto z osmimi zadetki, Poljaki pa so prikazali hitro in kolektivno igro. V finalu se bodo pomerili z Barcelono, ta je v drugem polfinalu Kiel premagala s 34:30 (19:18). Barça, desetkratna zmagovalka elitnega tekmovanja, bo jutri ob 18. uri branila lanski naslov.

Kielov Domagoj Duvnjak ni mogel mimo zidu rokometašev Barcelone, tokrat ga je ustavil Thiagus dos Santos. FOTO: Roberto Pfeil/AFP
Kielov Domagoj Duvnjak ni mogel mimo zidu rokometašev Barcelone, tokrat ga je ustavil Thiagus dos Santos. FOTO: Roberto Pfeil/AFP

Slovita katalonska zasedba je v drugem polčasu zlomila odpor štirikratnih evropskih prvakov iz Kiela. Sredi druge polovice tekme je povedla z 29:25, z zanesljivo predstavo v zadnjih petnajstih minutah pa v kali zatrla vse poskuse tekmecem po zasuku. Pri Barceloni je blestel Aleix Gomez z dvanajstimi zadetki. Slovenski krilni igralec Blaž Janc je dosegel dva gola, njegov reprezentančni soigralec Domen Makuc pa ni dobil priložnosti za igro. Pri Kielu je bil najbolj učinkovit Patrick Wiencek s sedmimi zadetki, slovenski srednji zunanji igralec pri zebrah Miha Zarabec je prispeval dva gola.

Preberite še:

Komentarji: