Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V Trebnjem želijo narediti korak naprej

Že konec tedna trebanjsko zasedbo čaka uvodna tekma v evropski ligi s švedskim Kristianstadom.
Trener Uroš Zorman in njegovi varovanci želijo korak naprej. FOTO: RK Trimo Trebnje
Trener Uroš Zorman in njegovi varovanci želijo korak naprej. FOTO: RK Trimo Trebnje
Š. R., STA
22. 8. 2022 | 14:44
4:03

Rokometaši trebanjskega Trima so v zadnjih dveh sezonah ligo NLB končali na drugem mestu. V sezoni 2022/23 želijo narediti korak naprej v elitnem domačem tekmovanju, globoke sledi pa nameravajo pustiti tudi v evropski ligi, kjer jih konec tega tedna že čaka prva tekma uvodnega kroga v švedskem Kristianstadu. »Vedno je čas za korak naprej,« o morebitnem naskoku na prvi naslov državnega prvaka uvodoma pravi Anton Janc, predsednik upravnega odbora RK Trimo Trebnje. »Razlika je med minulima dvema sezonama. V sezoni 2020/21 smo bili malenkost boljši od tretjega, v sezoni 2021/22 pa malenkost slabši od prvega mesta. Zadovoljni smo z opravljenim delom v minulih dveh sezonah, sploh z minulo. Kot je že dejal trener Uroš Zorman, je naš cilj zmagati na vsaki tekmi, vsi skupaj pa vemo, kaj to prinaša,« je še dodal Janc.

Od petih slovenskih moških rokometnih klubov v evropskih tekmovanjih - igralci Celja Pivovarne Laško bodo nastopili v skupinskem delu lige prvakov, velenjskega Gorenja, Slovenj Gradca in Rika Ribnice pa v evropskem pokalu - bo najprej na veliko sceno stopila trebanjska zasedba. V soboto, 27. avgusta, se bo v uvodnem krogu drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja v gosteh pomerila z osemkratnim švedskim prvakom iz Kristianstada, ki ga je med letoma 2019 in 2020 vodil član zlatega švedskega rokometnega rodu in nekdanji selektor slovenske moške reprezentance Ljubomir Vranješ. Povratna tekma bo 3. septembra v Trebnjem.

V Trebnje je prišel občasni reprezentant Jan Jurečič. FOTO: RK Trimo Trebnje
V Trebnje je prišel občasni reprezentant Jan Jurečič. FOTO: RK Trimo Trebnje

Čuden čas

»Termin uvodnega kroga v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju je nekoliko čuden, saj te sredi priprav čaka eden najbolj pomembnih obračunov v sezoni, a vsi udeleženci tega pokala smo v enakem položaju. Naša želja je, da se znova prebijemo v skupinski del evropske lige, tako kot smo to storili v sezoni 2020/21, a dejstvo je, da je po prenovi lige prvakov to tekmovanje iz leta v leto močnejše in kakovostnejše. Naredili bomo vse, da premagamo prvo švedsko oviro, nato pa sledi še druga,« je dejal trener Trima in selektor slovenske moške reprezentance Zorman.

»V prvem krogu nas čaka ekipa, ki goji tradicionalno skandinavsko igro s hitrim pretokom žoge in se za strele odloča iz vseh položajev. Tudi mi gojimo podoben slog igre. V tem trenutku nam občasno manjka kakšen strel iz zunanjih položajev, to napako pa bomo do sobotne tekme skušali odpraviti,« je pred letošnjo mednarodno uverturo dejal 42-letni ljubljanski strokovnjak na klopi dolenjske ekipe.

V Trebnjem so se resno lotili nove sezone. V klub, ki bo prihodnje leto praznoval 40. obletnico delovanja in načrtuje obnovitev obstoječe dvorane, je najprej poleti prišel nekdanji občasni reprezentant Jan Jurečič, ki je v zadnjih letih igral za Krko, Celje Pivovarno Laško, francoski Dunkerque in poljsko Wislo iz Plocka, nato pa še bosanski vratar Mirnes Grčo in njegov rojak na zunanjem položaju Krešimir Krešić, srbski desni zunanji Miljan Ivanović ter domača krilna igralca Jan Redek in Matic Pipp.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Premium
Boštjan Videmšek o govoru predsednika izraelske vlade v ameriškem kongresu
Predstavitvene vsebine