24. velikega slama Serene Williams še ne bo

Polfinalistki OP Avstralije sta Naomi Osaka in Karolina Pliškova.
Fotografija: Američanko Sereno Williams so v tretjem nizu izdale tudi moči. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Američanko Sereno Williams so v tretjem nizu izdale tudi moči. FOTO: AFP

Japonka Naomi Osaka in Čehinja Karolina Pliškova sta polfinalistki teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Četrta nosilka Osaka, ki je v 2. kolu premagala tudi našo Tamaro Zidanšek, je v četrtfinalu s 6:4, 6:1 gladko ugnala Ukrajinko Jelino Svitolino, sedma nosilka Pliškova pa je po maratonskem dvoboju s 6:4, 4:6, 7:5 premagala zmagovalko 23 grand slamov, Američanko Sereno Williams.

Williamsova je tako zapravila priložnost, da bi osvojila 24. naslov na turnirjih velike četverice, s čimer bi izenačila rekord Margaret Court. Sedemintridesetletna ameriška zvezdnica je v prvem nizu delovala nekoliko počasno, v drugem pa je bila prepričljiva in povsem dominirala na igrišču ter prišla do vodstva s 5:1.

Dvoboj je imel še en zasuk; v zadnjem nizu je imela Williamsova štiri zaključne žoge, ki pa jih ni izkoristila. Med dvobojem je imela težave s telesno pripravo in z levim stopalom (prvi prvi zaključni žogi si je zvila gleženj), kar je Pliškova vnovčila z vztrajnostjo in odločno igro v odločilnih igrah.

Komentarji: