Bedene in Zidanškova nista preskočila prvih ovir v Miamiju

Od Aljaža je bil v prvem kolu Miamija boljši višje uvrščeni Adrian Mannarino, od Tamare nižje rangirana Monica Niculescu.
Fotografija: Aljažu Bedenetu se je hitro zataknilo. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Aljažu Bedenetu se je hitro zataknilo. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Miami – Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je masters v Miamiju končal že v uvodnem kolu. Od 69. loparja sveta je bil namreč po dveh urah in četrt boljši Adrian Mannarino, ki je na svetovni jakostni lestvici 14 mest višje. Francoz je tudi v drugem medsebojnem obračunu (po Nottinghamu 2015) zmagal s 4:6, 6:4 in 6:2.


Dober začetek, slabši konec


Čeprav je Bedene prvi oddal igro na svoj začetni udarec in je tekmec vodil že s 3:1, je do konca uvodnega niza vrnil z dvema brejkoma in vodil z 1:0. V nadaljevanju se je tehtnica nagnila na stran Francoza, ki je v preostalih dveh nizih dodal po dva brejka in se prebil v drugo kolo, v katerem ga čaka trinajsti nosilec, Rus Danil Medvedjev.


Le dve igri na svoj servis


Neuspešna je bila tudi Tamara Zidanšek, ki ni znala streti odpora dosti nižje rangirane (66./138. mesto) romunske kvalifikantke Monice Niculescu, ki je potrebovala zgolj 71 minut za gladko zmago s 6:1 in 6:2. Slovenka je v celotnem dvoboju izvlekla zgolj dve igri na svoj servis, tekmica pa je izkoristila peto zaključno žogico za zmago.


Nekdanji trener toži Osako


Medtem pa ima vodilna svetovna igralka Naomi Osaka drugačne težave, eden od njenih nekdanjih trenerjev (še iz mladinskih let) Christophe Jean jo namreč toži za 20 odstotkov njenih zaslužkov oziroma si obeta vsaj dva milijona dolarjev, saj vztraja, da je igralkin oče z njim leta 2011 podpisal pogodbo. Osaka tožbe »ne sme komentirati«.

Preberite še:

Komentarji: