Cilj novega selektorja svetovna skupina

Nekdanji teniški igralec Grega Žemlja je postal šesti selektor reprezentance za Davisov pokal. Bedene, Rola in Kavčič glavni aduti.
Fotografija: Grega Žemlja je svojo športno kariero končal na domačem turnirju v Portorožu leta 2017. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Grega Žemlja je svojo športno kariero končal na domačem turnirju v Portorožu leta 2017. FOTO: Jure Eržen

Grega Žemlja, nekdanji 43. igralec sveta, je postal novi selektor slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal. Žemlja, finalist ATP-turnirja na Dunaju leta 2012, je zamenjal Miho Mlakarja, ki je ekipo vodil od začetka leta 2018. Mlakar je prevzel funkcijo direktorja članskih reprezentanc.

Prva naloga Žemlje bo septembrski dvoboj slovenskih tenisačev proti Paragvaju. »Takoj po končani teniški karieri sem se posvetil trenerski. Vedno sem si želel biti in ostati del slovenskega tenisa. Vedno sem želel pomagati in voditi celoten slovenski tenis v pravo smer. To je priložnost oziroma izziv, ki se ga zelo veselim. Upam, da bo slovenski tenis del mednarodne teniške scene,« je ob tem za Tenis Slovenija dejal šesti kapetan slovenske reprezentance v Davisovem pokalu.
 

V dobrih odnosih z vsemi


Pred njim so ta položaj vodili Aleš Filipčič, Marko Por, Boris Breskvar, Blaž Trupej in Mlakar. Ali njegovo imenovanje pomeni, da bodo v reprezentanci skupaj igrali Aljaž Bedene, Blaž Rola in Blaž Kavčič, pa je povedal: »To je moj prvi dan v vlogi selektorja. Težko sem konkreten, sem pa z vsemi tremi v solidnih odnosih. Že kot igralec sem ob takšnih akcijah skušal povezati vse slovenske igralce. Najprej želim z vsemi opraviti pogovor. Ter seveda postaviti smernice in določiti naloge selektorja.«

Kot glavni dolgoročen cilj reprezentance je Žemlja izpostavil svetovno skupino Davisovega pokala.

Komentarji: