»Grdi raček« Kyrgios po Nadalu in Isnerju zlomil še Zvereva (VIDEO)

Avstralski teniški razvpitež se je v Acapulcu razveselil pete lovorike s turnirjev ATP, prve po lanskem januarskem Brisbanu.
Fotografija: Nick Kyrgios je tokrat spregovoril na igrišču. FOTO: Henry Romero/Reuters
Odpri galerijo
Nick Kyrgios je tokrat spregovoril na igrišču. FOTO: Henry Romero/Reuters

Acapulco – Grdi raček svetovnega tenisa, vročekrvni Avstralec Nick Kyrgios, se je razveselil pete lovorike s turnirjev ATP, prve po lanskem januarju v domačem Brisbanu. V mehiškem Acapulcu (nagradni sklad 1,8 milijona dolarjev) je v finalu po hitrem postopku, po zgolj uri in pol, s 6:3 in 6:4 odpravil drugopostavljenega Nemca Alexandra Zvereva, s katerim se je udaril že sedmič v zadnjih dveh letih in ga na kolena spravil četrtič. V Mehiki je nizal sijajne skalpe, snel jih je Rafi Nadalu, Stanu Wawrinki, Johnu Isnerju in nazadnje še tretjemu loparju sveta.


41 mest navzgor


Kyrgios je pred turnirjem zasedal 72. mesto na svetovni jakostni lestvici, jutri se bo povzpel mnogo višje, na 31. mesto. »Vedel sem, da Zverev igra odlično in je bil zato favorit, nisem pričakoval veliko. Bil sem na dnu in z negotovimi obeti, takšen teden pa ti lahko vse postavi na glavo,« je pojasnil 23-letnik grških korenin, vsaj tako kot po rezultatih poznan tudi po vedenjskih izpadih. Danes se je do zmage dokopal s 13 asi in izkoriščenimi tremi od petih priložnosti za brejk, medtem ko je bil Zverev iz osmih poskusov uspešen enkrat samkrat.

Preberite še:

Komentarji: